Index / Relaties & Family / Hoe te Brieven aan kinderen Schrijf

Share This Post

Relaties & Family

Hoe te Brieven aan kinderen Schrijf

In 1998, de Family Learning Association publiceerde een boek met de titel "With Love, Oma. Brieven aan Kleinkinderen" Co-auteurs Carl B. Smith en Naomi Ritter waren ervan overtuigd dat de letters die senioren te schrijven aan kinderen kan zijn k

AdvertisementIn 1998, de Family Learning Association publiceerde een boek met de titel "With Love, Oma. Brieven aan Kleinkinderen" Co-auteurs Carl B. Smith en Naomi Ritter waren ervan overtuigd dat de letters die senioren te schrijven aan kinderen kan zijn krachtige uitspraken van zorg en respect. Zij erkenden ook dat het schrijven van brieven kan een uitstekend hulpmiddel voor het verbeteren van geletterdheid en de bevordering van intergenerationele communicatie. Hoewel het boek richt zich op het schrijven van brieven tussen grootouders en hun kleinkinderen, het was een uitvloeisel van het werk van Smith's voor Senior Partners in het onderwijs, een organisatie die senioren aangemoedigd om brieven aan kansarme jongeren te schrijven. Brieven aan kinderen kunnen warmte en betekenis te brengen in een levensveranderende manier.

Leer zo veel mogelijk over de kinderen aan wie je schrijft. Kennen hun leesvaardigheid en hun interesses en wat ze leren op school. Indien nodig, vraag dan de volwassenen in hun leven voor nuttige achtergrondinformatie om u begonnen te krijgen. Trucker Buddy is een organisatie die penvriend relaties tussen klassen van studenten en professionele vrachtwagenchauffeurs stelt (zie referenties 2). Truckers wordt geadviseerd om de leraar te spreken als ze moeite hebben met het bepalen welke informatie passend is in brieven aan de kinderen op te nemen. Zodra de letters beginnen stromen over en weer, zal de beslissing over wat te schrijven in uw brieven minder moeilijk zijn.

Wees creatief bij het selecteren van uw briefpapier. Als u schriftelijk aan kleinkinderen of kinderen die u goed kent, kunt u overwegen speciale belangen van de kinderen en de aankoop van kantoorartikelen of notakaarten met deze belangen in het achterhoofd. Bijvoorbeeld, als je weet dat de kinderen zoals voetbal of ballet, een inspanning leveren om sporen geschikt karton. Als alternatief, voeg kleine tekeningen of stickers aan de grens gewoon briefpapier. De inspanning die je maakt in deze fase van uw schrijven project zal helpen om het enthousiasme te genereren als de kinderen van uw brief te openen.

Gebruik een "vriendelijke letter" formaat bij het schrijven van uw brieven (zie referenties 3). Model juiste opmaak om een ​​goede letters schrijven gewoonten te versterken. Schrijf uw postadres en de datum duidelijk in de rechter bovenhoek van het papier om de zaken voor de kinderen te vereenvoudigen wanneer ze willen terug te schrijven. Onder meer de datum, zodat kinderen kunnen organiseren en bijhouden van de brieven die u verzendt.

Open uw brieven met een luchthartige begroeting die je eigen enthousiasme uitstraalt. Als u weet dat de namen van de kinderen of zijn het aanpakken van een klaslokaal van de kinderen, ook de identificerende informatie in de groet aan uw brieven persoonlijker te maken. Bijvoorbeeld, schrijf "Hallo, Sandy en Bill," of "Geachte mevrouw Carol's class." Als u geen specifieke informatie over de kinderen, een vrolijke 'Hallo, kids "zal volstaan. Als u reageert op brieven die de kinderen al naar u zijn verzonden, volg je groet met een woord van lof over de kinderen verleden schriftelijk inspanningen. Uitdrukken hoeveel u waardeerde horen van hen. Hierdoor zal hun schrijven inspanningen aan te moedigen.

Schrijf vijf of zes korte, newsy zinnen die dienen als een venster in uw wereld. Bijvoorbeeld, schrijven: "Je zult niet geloven wat er gebeurde op zondag. Het sneeuwde zo veel, ik kon de deur niet open!" Volg je wat nieuws met een vraag. Vraag om advies van het kind over of reactie op wat er gebeurd is. Bijvoorbeeld: "Wat zou jij gedaan hebben? ' of "Houdt u van het leven in Florida, waar je geen zorgen te maken over sneeuw?" een schets die u hebt gemaakt, een foto of een klein souvenir zoals een treinkaartje of kaart van het museum bezocht en verwijzen naar het item in uw brief omsluiten.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig naar zelfs alledaagse gebeurtenissen, dus vertel hen over uw dagelijks leven. Deel uw enthousiasme over iets dat de kinderen misschien niet hebben meegemaakt. Schrijven over uw recente reis naar de boerenmarkt, hoe je Japanse lessen verlopen, de tofu recept dat flopte. Het delen van je ervaringen op deze manier kunnen openen hun wereld.

Gebruik je wereldse ervaring wanneer u reageren op de brieven van kinderen. Als uw kleinkinderen schreef over hoe ze vechten met elkaar constant, delen een verhaal over je eigen ervaringen met rivaliteit of stukjes wijsheid die je voelt dat je over de kwestie. Zij zullen waarderen het horen van advies en zorg van iemand die geïnteresseerd is, maar objectief. Onder meer grappen, gedachten en persoonlijke anekdotes te verlevendigen de letter en de toon vriendelijk te houden.

Sluit elke letter met een nota van aanmoediging en over te brengen zorg en waardering van de sterke punten van de kinderen. Maak duidelijk dat u de waarde van de kinderen en hun mening en dat u geniet van het delen van ideeën met hen. Verzoek om de kinderen te schrijven snel terug en suggereren dat ze onder meer recente tekeningen of foto's. Vermeld waarom je kijkt ernaar uit om uw volgende brief. Bijvoorbeeld: "Schrijf snel terug. Uw brieven altijd me giechelen." Als je familie bent van de kinderen, brengen je liefde door te vermelden dat je ze missen.

Teken en stuur je brief. Inclusief stempels als je aan het doen geloven zo zal als een stimulans om de kinderen te reageren dienen.

Hints

Brieven die kort, eenvoudig en in uw eigen stem zijn het meest effectief.

Als algemene regel geldt, componeren kortere brieven voor jongere kinderen en langere letters voor oudere kinderen.

Laat kinderen niet voor grammaticale en spelfouten ze maakten in de brieven zij u sturen vermanen. Help hen hun fouten te corrigeren door het juiste gebruik van de taal modelleren wanneer u uw antwoord te sturen.

Share This Post