Index / Ambachten / Hoe te breien Pattern Maten aanpassen

Share This Post

Ambachten

Hoe te breien Pattern Maten aanpassen

Breien patronen krijgt een "recept" voor het maken van een gebreide voorwerp, zoals een hoed, trui of handtas, met specifieke instructies. Deze omvatten instructies voor het garen gewicht en de grootte van de brei naalden te gebruiken. de aangew

AdvertisementBreien patronen krijgt een "recept" voor het maken van een gebreide voorwerp, zoals een hoed, trui of handtas, met specifieke instructies. Deze omvatten instructies voor het garen gewicht en de grootte van de brei naalden te gebruiken. de aangewezen in een breipatroon grootte Aanpassen duurt een beetje tijd en moeite, maar is meestal mogelijk.

Patronen kunnen moeten worden aangepast om verschillende redenen. De breister kan een bijzonder strak of los steek, zodat het beoogde gewicht en de naalden niet een juiste diameter kledingstuk te produceren. De breister kunt wensen om een ​​ander garen gebruiken dan die door het patroon ontwerper voorgesteld. Of de breister Misschien wilt u een kledingstuk in een omvang die niet door de patroon aangesproken te creëren.

Wat je nodig hebt

Breinaalden

Garen

Patroon

Ruler of flexibele meetlint

Onderzoek uw patroon. Vind de aanbevolen garen gewicht en breinaalden. Als u nog niet hebt, kies uw garen en naalden.

Brei een staal. De meeste patronen worden geleverd met een aanbevolen garen gewicht en de breinaalden en bieden een "maat", bestaande uit een aantal steken per inch en een aantal rijen per inch. Brei een klein vierkant van stof op basis van deze aanbevolen nummers, en gebruik je liniaal of flexibel meetlint om het staal te meten. Als het aantal steken niet overeenkomt met het aanbevolen meter, of als u een patroon vergroot of verkleind, heb je verschillende opties:

Pas uw breinaalden. Een kleiner aantal naalden zal resulteren in meer steken per inch, en een grotere set van naalden zal resulteren in minder steken per inch.

Kies een andere garen gewicht. Zelfs binnen een enkelvoudige draad gewicht, garens zijn niet precies dezelfde breedte. Vergelijk uw garens side-by-side. Misschien vindt u dat twee wollen-gewicht garen, bijvoorbeeld, hebben een duidelijk verschillende breedte en textuur. Een dunnere garens op even grote naalden resulteert in meer steken per inch en een kleinere kledingstuk overall; een grovere garens treden minder steken per inch en groter kledingstuk overall.

Pas breinaalden en / of garen gewicht en reknit de staal. Blijven om aanpassingen te maken en reknit de staal tot je de combinatie die resulteert in het juiste aantal steken per inch te vinden.

Figuur uw eigen nummer patroon op basis van uw monster. Als u een patroon voor een andere dan de aangewezen in het originele patroon formaat te produceren, dit is de techniek te gebruiken. Bepaal de meting van de door u gewenste trui rond de borst, rok rond de heupen, hoed rond het hoofd of handtas op de diameter. Met behulp van de graadmeter van uw Swatch, vermenigvuldig het aantal steken per inch door de gewenste meting rond het kledingstuk. Dit is het nummer voor het lichaam van uw kleding en vertelt u hoeveel steken rond uw gebreide punt zou moeten zijn.

Figuur alle andere noodzakelijke nummers met behulp van percentages. De vuistregel voor de mouwen op een trui, bijvoorbeeld, is 20 procent van het sleutelnummer voor de manchet, 33,3 procent van het sleutelnummer voor de bovenarm. U kunt percentages gebruiken om erachter een deel van een artikel:

Kijk naar het originele patroon. Vind het aantal steken betrokken bij het gedeelte van het kledingstuk en figuur het percentage van het nummer van het item als bedoeld in het patroon. In sizing trui van een kind om een ​​volwassene te passen, bijvoorbeeld, kunt u vinden dat het aantal steken op de hals is 50 en het aantal steken rond het grootste deel van het lichaam (het nummer) is 120. Vijftig is ongeveer 42 procent van 120. de gewenste diameter van het lichaam van trui als sleutelnummer bereken 42 procent van die diameter aan het aantal steken nodig in de hals van volwassen trui vinden.

Hints

Meet uw kledingstuk of project als je gaat. In het voorbeeld, zoals u de hals af te maken, meten om ervoor te zorgen dat de meting overeenkomt met uw percentage - de hals moet overeenkomen met 42 procent van de totale body diameter van de trui. Het meten als je gaat kunt u double-check uw berekeningen en zorgen ervoor dat u een passende afgewerkt kledingstuk met een minimum aan gedoe zult hebben.

Share This Post