Index / Cars / Hoe te Bleed lucht uit een 3.4 L Alero

Share This Post

Cars

Hoe te Bleed lucht uit een 3.4 L Alero

Voordat de geleidelijke krimp in grootte van auto's, bloeden de lucht uit het koelsysteem gebruikt om een ​​eenvoudig ding om te doen. Het enige wat men moest doen was de motor draaien totdat het werd op bedrijfstemperatuur en zorgvuldig de radiator

Advertisement

Voordat de geleidelijke krimp in grootte van auto's, bloeden de lucht uit het koelsysteem gebruikt om een ​​eenvoudig ding om te doen. Het enige wat men moest doen was de motor draaien totdat het werd op bedrijfstemperatuur en zorgvuldig de radiator dop los. Op dat moment, het was gewoon een kwestie van natuurkunde. Aangezien water zijn eigen niveau vindt, en het koelvloeistofpeil in de motor lager was dan die van de radiator, zou de lucht gewoon vanzelf doodbloeden. Met auto's van vandaag, de 3.4 L motor in de Oldsmobile Alero opgenomen, de koelvloeistof niveau boven de bovenkant van de radiator het maken van dingen, terwijl vrij eenvoudig, een beetje ingewikkelder.

Wat je nodig hebt

verstelbare moersleutel

antivries koelvloeistof

Draai de ontluchter kleppen op de thermostaat behuizing en de waterpomp bypass pijp door ze naar links te draaien met een verstelbare moersleutel.

Start de motor en laat deze op bedrijfstemperatuur te bereiken. Zet de verwarming controle op de hoogste stand.

Sluit de ontluchter kleppen door te draaien met de klok mee met de verstelbare moersleutel wanneer een solide stroom van koelmiddel loopt uit de kleppen.

Vul het overflow reservoir met de juiste mix van antivries oplossing voor het klimaat van het voertuig is actief in, de voltooiing van het bloeden van de 3.4 L Alero motor.

Hints

Motortoerental kan nodig zijn om het koelmiddel dat door het koelsysteem naar verhogen.

Als er lucht wordt steeds in het koelsysteem, inspecteer de O-ring op de waterpomp bypass pijp en indien nodig vervangen.

Open de radiator dop op motoren met koelvloeistof reservoirs. Letsel zou kunnen leiden, aangezien de koelvloeistof in de radiator temperaturen van meer dan 200 graden Fahrenheit konden bereiken.

Share This Post