Index / Tuin / Hoe te besparen Heirloom Tomato Seeds

Share This Post

Tuin

Hoe te besparen Heirloom Tomato Seeds

Erfgoedtomaten gewoon vrij bestoven tomaten die het vermogen worden gekweekt van zaden. Als je een passie voor tuinieren of het kweken van je eigen eten, kunt u de zaden oogsten uit een erfstuk tomaat. Die zaden moeten dan worden opgesteld om hen te

AdvertisementErfgoedtomaten gewoon vrij bestoven tomaten die het vermogen worden gekweekt van zaden. Als je een passie voor tuinieren of het kweken van je eigen eten, kunt u de zaden oogsten uit een erfstuk tomaat. Die zaden moeten dan worden opgesteld om hen te redden tot de volgende lente, wanneer het tijd is om uw tuin klaar voor het planten te krijgen.

Wat je nodig hebt

 • Mes

  Glazen pot

  Water

  vergiet

  Papieren bord

  Envelop

Afspoelen meerdere rijpe erfstuk tomaten en snijd ze in de helft met een scherp keukenmes. Dull messen zal niet dwars door de tomaat huid.

Knijp de zaden van de tomaat uit in een glazen pot. Giet het water in de pot totdat het op zijn minst 2 inch boven de zaden bereikt.

Wacht drie tot vier dagen voor de witte schimmel te beginnen groeien op uw zaden. Wanneer dit gebeurt, verwijder de mal, water en zaden die waren drijvende in de glazen pot. U wilt de zaden die nog steeds zitten op de bodem van de pot op te slaan.

Leg de resterende erfgoedtomaat zaden in een fijne zeef. Spoel ze onder koud, stromend water.

Stel de gespoeld zaden op een papier aangebracht, zodat ze in een enkele laag. Wacht drie tot vier dagen voor de zaden volledig drogen.

Zet uw erfgoedtomaat zaden een envelop. Label de envelop, zodat je weet wat voor soort zaden zijn binnen. Bewaar in een koele, droge plaats.

Hints

Kies alleen de beste, rijpe erfgoedtomaten om zaden te redden van in om de hoogste kwaliteit van het gewas het volgende jaar mogelijk.

De opgeslagen tomatenzaad zal duren tot 10 jaar.

Share This Post