Index / Bedrijf / Hoe te berekenen verhandelbare waardepapieren

Share This Post

Bedrijf

Hoe te berekenen verhandelbare waardepapieren

Verhandelbare effecten worden ingedeeld in drie categorieën. Berekenen van de meetbare waarde is afhankelijk van de indeling. Verhandelbare security classificaties zijn handel, beschikbaar voor verkoop en aangehouden tot einde looptijd. Trading effec

AdvertisementVerhandelbare effecten worden ingedeeld in drie categorieën. Berekenen van de meetbare waarde is afhankelijk van de indeling. Verhandelbare security classificaties zijn handel, beschikbaar voor verkoop en aangehouden tot einde looptijd. Trading effecten zijn effecten gekocht met het doel ze te verkopen in de nabije toekomst. Tot einde looptijd aangehouden effecten zijn obligaties het bedrijf van plan om vast te houden totdat de schuld rijpt. Voor verkoop beschikbare effecten zijn enige zekerheid die niet voldoen aan de andere security definities.

Classificeren van de verhandelbare veiligheid als ofwel de handel, beschikbaar voor verkoop of aangehouden tot einde looptijd.

Meet de initiële investering in de handel in effecten en voor verkoop beschikbare effecten op de reële marktwaarde van het effect. Meet tot einde looptijd aangehouden effecten tegen de geamortiseerde kostprijs.

Meet de handel in effecten tegen reële waarde op het einde van het jaar. Het verschil in reële waarde is een ongerealiseerde winst of verlies. Bedrijven rapporteren de niet-gerealiseerde winst of verlies in de winst- en verliesrekening. Bijvoorbeeld, een bedrijf koopt een aandeel ter waarde van $ 100 bij het begin van het jaar. Aan het eind van het jaar, de voorraad waarde is $ 125. Rapporteren de beveiliging handelend onder de $ 125 en rapporteren een $ 25 niet-gerealiseerde winst in de winst- en verliesrekening.

Meet voor verkoop beschikbare effecten aan hun reële waarde op het einde van het jaar. Het verschil in reële waarde is een ongerealiseerde winst of verlies. Bedrijven rapporteren de gerealiseerde winsten of verliezen in Other Comprehensive Income. Bijvoorbeeld, een bedrijf koopt een aandeel ter waarde van $ 100 bij het begin van het jaar. Aan het eind van het jaar, de voorraad waarde is $ 125. Rapporteren de beveiliging handelend onder de $ 125 en rapporteren een $ 25 niet-gerealiseerde winst in Other Comprehensive Income.

Handhaving van de tot einde looptijd aangehouden effecten. Geen niet-gerealiseerde winsten of verliezen zijn toegestaan ​​voor tot einde looptijd aangehouden effecten.

Share This Post