Index / Bedrijf / Hoe te berekenen Retail Percentages

Share This Post

Bedrijf

Hoe te berekenen Retail Percentages

Prijsstrategieën spelen een cruciale rol in het succes van een retail-business. Retail percentages nodig hebt om zakelijke doelstellingen te bereiken en te zorgen voor de winst, en tegelijkertijd zorgen voor waarde en het creëren van loyaliteit. Eenm

AdvertisementPrijsstrategieën spelen een cruciale rol in het succes van een retail-business. Retail percentages nodig hebt om zakelijke doelstellingen te bereiken en te zorgen voor de winst, en tegelijkertijd zorgen voor waarde en het creëren van loyaliteit. Eenmaal berekend, retail percentages integreren met merchandising programma's in een continu proces van monitoring en aan te passen aan zakelijke omstandigheden. Sterke concurrentie, smalle winstmarges, stijgende kosten en vergelijking-shopping vereisen retailers om veel aandacht te besteden aan de prijzen en bereken retail percentages nauwkeurig.

Wat je nodig hebt

Rekenmachine

De netto-omzet

Prijs van de verkochte goederen

Item wholesale-kosten

Bereken brutowinstmarge Percentage

Evalueer de vergelijking voor het bepalen van de brutomarge en het verzamelen van boekhoudkundige informatie. De brutomarge weergegeven als een percentage, bereikt door de netto-omzet te delen (bruto-omzet - kostprijs van verkochte goederen) van de totale omzet.

Plaats de getallen in de vergelijking. Als uw netto-omzet over het laatste kwartaal zijn $ 100.000, en de kosten van verkochte goederen is $ 40.000, wordt de vergelijking weergegeven als (100.000 - 40.000) / 100.000.

Voer de berekening uit en zet het resultaat om een ​​percentage te vermenigvuldigen met 100. Met het bovenstaande voorbeeld komt nu een 0,60 of 60 procent brutowinstpercentage.

Bereken Markup Percentage

Evalueer de vergelijking met behulp van een bekende brutomarge. Als u al weet de brutomarge moet je beseffen, basis markup percentage op die marge. De algemene vergelijkingen met behulp van de marge methode om te komen tot een markup percentage is groothandel kosten / (1-marge) / 100 aan de dollar bedrag van de opmaak bepalen en verkoopprijs - groothandel kosten / groothandel kosten voor de markup percentage te bepalen.

Plaats nummers en vul de eerste vergelijking. Als u nodig hebt om een ​​60 procent bruto marge te realiseren en de wholesale-kosten van het artikel is $ 4.00, zal de vergelijking weergegeven als 4.00 / (1-0,60) / 100 of 4,00 / (. 40/100). Voer de berekening en voeg markup om het item te komen tot een retail verkoopprijs. Markup voor dit product is $ 10, zodat de verkoopprijs is $ 14.

Plaats nummers en bepalen markup percentage. Met behulp van het bovenstaande voorbeeld, verkoopprijs is $ 14, groothandel kosten $ 4, dus de vergelijking luidt als 14-4 / 4 = 2,5, of 250 procent.

Het berekenen Korting Procent

Evalueer de vergelijking voor het bepalen van een kortingspercentage. Deze vergelijking wordt weergegeven als korting / verkoopprijs tijden 100 procent.

Steek getallen in de vergelijking. Als de korting bedrag is $ 3.00 en de verkoopprijs van het artikel is $ 14,00, de vergelijking luidt als (14/03) x 100.

Voltooi de berekening om te komen tot een kortingspercentage. Met behulp van het bovenstaande voorbeeld, kom je op 21 procent.

Hints

Bedrijven berekenen brutomarge het vaakst aan de totale inkomsten nummers te analyseren. De bruto marge is het percentage van elke dollar een bedrijf behoudt van een verkoop.

Markup en marge zijn niet hetzelfde. Dit kan verwarrend zijn omdat zij zowel omgaan met percentages. Met behulp van marge tot verkoopprijs zal resulteren in een hogere winst te bepalen en is een beter idee. Bijvoorbeeld, als uw bedrijf vraagt ​​om een ​​25 procent winstmarge en u dit nummer gebruiken om markup te bepalen, zult u kort van winstdoelstellingen vallen, als 25 procent markup rate produceert een brutomarge percentage van slechts 20 procent.

U kunt ook bepalen een verkoop prijs als u al weet het kortingspercentage dat u wilt gebruiken. In dat geval is de vergelijking is (kortingspercentage / 100) keer de oorspronkelijke verkoopprijs. Als de korting is 15 procent, en de prijs is $ 18, de vergelijking luidt als (0,15 / 100) maal 18 tot een korting van $ 2,70 te evenaren. De verkoopprijs van het item zou zijn $ 15,30.

Share This Post