Index / Gezondheid / Hoe te berekenen Medicatie Dosering op basis van lengte en gewicht

Share This Post

Gezondheid

Hoe te berekenen Medicatie Dosering op basis van lengte en gewicht

Als een verpleegkundige of arts berekent een medicijn dosis op basis van lengte en het gewicht van een persoon, bepaalt hij voor het eerst het lichaamsoppervlak van de persoon (BSA). Dit geeft hem een ​​getal (in het kwadraat) dat vervolgens wordt ve

Advertisement

Als een verpleegkundige of arts berekent een medicijn dosis op basis van lengte en het gewicht van een persoon, bepaalt hij voor het eerst het lichaamsoppervlak van de persoon (BSA). Dit geeft hem een ​​getal (in het kwadraat) dat vervolgens wordt vermenigvuldigd met een drug-specifiek zodat het gewenste medicatiedosis geven. Dit proces maakt de arts om voldoende van het geneesmiddel te zorgen dat het effectief, maar niet zoveel dat de persoon ongewenste neveneffecten zal geven. Dit niveau van de dosering nauwkeurig is van cruciaal belang bij het toedienen van potentiële medicijnen zoals chemotherapie drugs, die zeer giftig is in hogere doses zijn.

Wat je nodig hebt

Rekenmachine

Internet of intranet toegang

Toegang tot een BSA rekenmachine. U kunt deze vinden op het internet op een site als Halls MD (zie het gedeelte Bronnen). Veel zorginstellingen hebben ook hun voorkeur formule ingebed in een BSA calculator op hun intranetsite.

Identificeer de formule voor BSA die wordt gebruikt in de gezondheidszorg instelling. Er zijn verscheidene erkende formules te bepalen hoeveel medicijn aan een persoon van een bepaalde hoogte en gewicht te geven. Deze formules omvatten Mosteller, DuBois, Haycock, Boyd en Gehan en George. Ze geven enigszins verschillende resultaten, maar de Mosteller formule wordt steeds de voorkeur gegeven.

Bepaal lengte van de patiënt. Lichaamsoppervlak rekenmachines zal deze informatie in inches, een combinatie van feet en inches, of centimeters accepteren. Het beste is om een ​​stahoogte te verkrijgen, maar niet elke patiënt is bereid of in staat om rechtop te staan.

Meet het gewicht van het individu. Gebruik de meest nauwkeurige schaal beschikbaar is en voer deze gegevens in pond of kilogram in de BSA rekenmachine.

Klik op de knop berekenen. De BSA calculator wordt automatisch BSA van de persoon bepalen in meters in het kwadraat. Bijvoorbeeld, de BSA voor een man die 61 inch lang en weegt 200 pond, met de formule Mosteller, 1.98 vierkante meter.

Identificeer de aanbevolen dosering formule voor een bepaald medicijn. Fabrikanten publiceren van de aanbevolen dosering formule in termen van dosis / vierkante meter. U kunt een online calculator, of uw eigen hand-held rekenmachine te gebruiken, om te berekenen hoeveel van een geneesmiddel om de persoon te geven. Als haar BSA is 1,5 vierkante meter en de aanbevolen dosis drug is 200 mg per vierkante meter, de medicatie dosis dan 300 mg.

Hints

Sommige websites, zoals Halls MD, hebben een veiligheidscontrole rekenmachine die een manier om de gegevens die u voor de BSA bepaling opgenomen te verzekeren passen bij de persoon die u beschrijft biedt. Bijvoorbeeld, kan u gevraagd worden in te voeren van de persoon leeftijd, geslacht, en body beschrijving en vervolgens opnieuw berekenen van de BSA. Als de gegevens niet compatibel zijn (bijvoorbeeld de hoogte niet overeenkomt met leeftijd), zal de veiligheidscontrole rekenmachine u een foutmelding geven.

Het is gemakkelijk om een ​​fout te maken, vooral in kritieke situaties of op drukke dagen. Het hebben van een collega double-check uw berekeningen zorgt voor een extra niveau van veiligheid.

Share This Post