Index / Bedrijf / Hoe te berekenen Media Value

Share This Post

Bedrijf

Hoe te berekenen Media Value

Berekening van de waarde van de berichtgeving in de media is een van de instrumenten bedrijven gebruiken om hun return on investment van public relations activiteiten te meten. In tegenstelling tot de reclame, die wordt gekocht, media waarde print, e

AdvertisementBerekening van de waarde van de berichtgeving in de media is een van de instrumenten bedrijven gebruiken om hun return on investment van public relations activiteiten te meten. In tegenstelling tot de reclame, die wordt gekocht, media waarde print, elektronische en niet-traditionele berichtgeving ten gevolge van redactionele inhoud gegenereerd door middel van persberichten, interviews, foto's, video's en speciale evenementen. De eenvoudigste manier om ruwe data te genereren is met behulp van de reclame-waarde gelijkwaardigheid (AVE). Het gaat om het bepalen van wat redactionele aandacht in de traditionele media zou kosten, indien het werd gekocht als betaalde reclame.

Wat je nodig hebt

redactionele inhoud

Potlood

Heerser

Advertising tariefkaart

Rekenmachine

Stopwatch

Print Media Value

Meet de redactionele inhoud - koppen, kopiƫren, relevante foto's, afbeeldingen en trek quotes - met behulp van een potlood en liniaal om ze vierkant in blokken. De blokken moeten zo groot mogelijk zijn en scheiden de inhoud die wordt gemeten van reclame en andere artikelen in de publicatie.

Converteren de blokken van de redactionele inhoud in de kolom inch met behulp van een liniaal en rekenmachine. Een standaard kolom inch is twee duim breed (1,83 inch breed met een 0,17-inch goot) met 1-inch diep. Om het aantal kolomduim berekeningen voor elke redactie blok, meet de breedte en delen door twee, dan vermenigvuldigen met de diepte. Herhaal dit voor alle blokken en voeg samen voor het totale aantal van kolom inch.

Geef je mening over de reclame-tariefkaart en vermenigvuldig het totale kolom inches ten opzichte van de kosten per kolom inch voor de AVE. Als de kosten per inch kolom niet beschikbaar is, bepaalt het aantal kolomduim door deling van de breedte van een volledige pagina advertentie door twee te vermenigvuldigen met de lengte van een volledige pagina vinden. verdeel dan de kosten van een paginagrote advertentie door het totale aantal kolom inch voor een geraamd bedrag per kolom inch.
Hier is een voorbeeld:
Bedrijf ABC heeft twee blokken van redactionele inhoud dekking in de plaatselijke krant. Een blok is 10 inch met 6 inch en de tweede is 8 inch met 5 inch.
Neem de 10-inch breedte en delen door 2. Dat is 5. Dan vermenigvuldigen met de 6-inch diepte. Dat is 30 column inches. Neem nu de 8-inch breed en delen door 2. Dat is 4. Dan vermenigvuldigen met de 5-inch diepte. Dat is 20 column inches. Voeg de bedragen uit beide blokken bij elkaar voor een totaal van 50 column inches. Het tarief kaart toont een kostprijs van $ 240 per kolom inch. Vermenigvuldig $ 240 bij 50 voor een totale media-waarde van $ 12.000. Dit zou uw AVE zijn.

Radio en Televisie Value

Noteer de lengte van de redactionele inhoud zodanig, als een nieuwsbericht of een interview op radio of televisie. Vermenigvuldig het aantal volledige minuten met 60 en voeg extra seconden voor de totale seconden zendtijd.
Gebruik een stopwatch.

Geef je mening over de reclame-tariefkaart en het berekenen van een per seconde waarde door het delen van de kosten door het aantal seconden. Als bijvoorbeeld een advertentie kost $ 90 per 30 seconden, 90 delen van een 30 $ 3 per tweede waarde.

Vermenigvuldig de totale seconden zendtijd door de per seconde waarde voor een AVE van on-air redactionele inhoud.
Hier is een voorbeeld:
WXYZ voert een on-air interview van drie minuten en vijf seconden met een bedrijf uitvoerende macht. De kosten van een 30-seconden advertentie is $ 120.
Vermenigvuldig 3 minuten met de 60. Dat is 180. Voeg de vijf extra seconden voor een totaal van 185. Verdeel de $ 120 advertentie rente met 30. Dat is $ 4 per seconde. Vermenigvuldig 185 met $ 4 voor een totale media-waarde van $ 740.This zou uw AVE zijn.

Hints

Public relations is subjectief. In aanvulling op de monetaire return on investment, moeten organisaties ook beoordelen immateriƫle zaken zoals de toon van het artikel, hoe het bedrijf wordt afgebeeld, en als de belangrijkste thema's en berichten werden geleverd.

Share This Post