Index / Persoonlijke financiën / Hoe te berekenen Future Value Money

Share This Post

Persoonlijke financiën

Hoe te berekenen Future Value Money

De toekomstige waarde van geld is het bedrag dat een bepaalde hoeveelheid geld in de huidige waarde in de toekomst zal zijn, gegeven een bepaalde rente. Mensen kunnen de toekomstige waarde van geld te gebruiken om erachter te komen de volledige koste

AdvertisementDe toekomstige waarde van geld is het bedrag dat een bepaalde hoeveelheid geld in de huidige waarde in de toekomst zal zijn, gegeven een bepaalde rente. Mensen kunnen de toekomstige waarde van geld te gebruiken om erachter te komen de volledige kosten van leningen, vergelijken beleggingen, zoals beleggingsfondsen, obligaties en rentedragende spaarrekeningen, of schatten hun pensioeninkomen behoeften.

Bepaal de contante waarde van het geld. De huidige waarde kan het oorspronkelijke bedrag van een investering of lening. Bijvoorbeeld, als een persoon zet $ 20.000 op een spaarrekening die 5 procent rente per jaar verdient, de huidige waarde is $ 20.000. Het kan ook het jaarlijkse inkomen dat je nodig zou hebben om nu met pensioen, als je probeert om erachter te komen hoeveel je nodig hebt als je met pensioen zijn.

Voeg de ene naar de rentevoet of, in het geval van pensionering planning, voeg 1 de vermoedelijke inflatie .. In ons voorbeeld is 5 procent uitgedrukt als 0,05 mathematisch. Toevoegen van 1 tot dit aantal resultaten in 1,05.

Verhoging van het aantal in stap 2 berekend door het aantal perioden van de investering zal blijven geïnvesteerd of het aantal jaren van de lening betalingen aan de toekomstige waarde factor te bepalen. In ons voorbeeld, als de persoon is van plan op het houden van het geld op een rekening voor vijf jaar, dan 1,05 ^ 5, wat gelijk is aan 1.276. Een andere manier om te zeggen dit is te nemen 1,05 en vermenigvuldigen met zichzelf, neem dan het product en vermenigvuldigen met 1,05, herhaal het proces vijf keer.

Om aan de behoeften pensioen te berekenen, gebruikt u het aantal jaren voordat u met pensioen gaat, dan erachter hoeveel jaar je met pensioen zal leven.

Vermenigvuldig het oorspronkelijke bedrag van de toekomstige waarde factor. In ons voorbeeld, $ 20.000 keer 1.276, wat een toekomstige waarde van $ 25.520 gelijk.

Share This Post