Index / Bedrijf / Hoe te berekenen een Mark-Up Prijs

Share This Post

Bedrijf

Hoe te berekenen een Mark-Up Prijs

Een succesvol bedrijf is er een die een winst zal maken, en de enige manier kunt u een winst te maken is door het opladen meer voor de items die je verkoopt dan wat je betaald voor hen. Het verschil tussen de kosten en de kosten van uw consument word

AdvertisementEen succesvol bedrijf is er een die een winst zal maken, en de enige manier kunt u een winst te maken is door het opladen meer voor de items die je verkoopt dan wat je betaald voor hen. Het verschil tussen de kosten en de kosten van uw consument wordt de "mark-up prijs." Het bepalen hoe hoog je mark-up kan zijn is vaak moeilijk. Als de mark-up te hoog is, zal uw klanten niet kopen uw producten. Maar als je mark-up te laag is, zul je niet genoeg geld om de kosten te dekken.

Wat je nodig hebt

Rekenmachine

Noteer hoeveel het kost om het product dat u verkoopt kopen. Laten we zeggen dat de honkbal u wholesale-kosten $ 2,50 gekocht.

Noteer de mark-up percentage dat u wilt toepassen op het item dat u verkoopt. Laten we aannemen dat u wilt een mark-up van 25% op de honkbal te gebruiken.

Verdeel je mark-up percentage met 100 om te zetten naar een decimaal. In dit voorbeeld, 25 gedeeld door 100 is 0,25.

Trek het resultaat van stap 3 van 1. In dit voorbeeld 1 minus 0,25 is 0,75.

Verdeel de oorspronkelijke kosten van uw product door het resultaat dat u in stap 4 verkregen Dit resultaat zal zijn wat u in rekening een klant om het product te kopen. In de honkbal voorbeeld zou u verdelen $ 2,50 met 0,75, en zou het resultaat 3.34 zijn. Uw verkoopprijs zou zijn $ 3,34.

Trek de het bedrag dat u betaald voor het product uit het resultaat in stap 5 op de mark-up prijs te bepalen. In de honkbal voorbeeld zou u aftrekken $ 3,34 van $ 2,50. De mark-up prijs van het honkbal is 84 cent.

Share This Post