Index / Gezondheid / Hoe te behandelen Hepatitis B

Share This Post

Gezondheid

Hoe te behandelen Hepatitis B

Het hepatitis B-virus veroorzaakt leverontsteking en, in 5 tot 10 procent van geïnfecteerde personen, chronische leverziekte, cirrose en eventueel leverkanker. Symptomen zijn onder meer misselijkheid, koorts, verlies van eetlust, maagpijn, vermoeidhe

Advertisement

Het hepatitis B-virus veroorzaakt leverontsteking en, in 5 tot 10 procent van geïnfecteerde personen, chronische leverziekte, cirrose en eventueel leverkanker. Symptomen zijn onder meer misselijkheid, koorts, verlies van eetlust, maagpijn, vermoeidheid, geelzucht (vergeelde ogen en de huid) en donkere urine.

Wat je nodig hebt

High-eiwit Snacks

Denk aan een post-exposure antilichaam injectie. Deze behandeling is het meest effectief binnen drie dagen na blootstelling.

Get voldoende rust.

Eet een dieet rijk aan eiwitten en koolhydraten om te helpen bij de bescherming van uw lever en herstellen van beschadigde cellen.

Ja uw arts over alfa-interferonen of nucleoside-analogen, die kunnen worden gebruikt voor de behandeling van hepatitis B. Niet iedereen succesvol reageert op behandelingen echter.

Neem jaarlijkse leverfunctie en kanker screening tests als u drager bent.

Beperken of te voorkomen dat alcohol als u drager bent, als het je lever kan schaden.

Neem drugs alleen onder leiding en toezicht van een arts als u drager bent, omdat drugs ook de lever kan beschadigen.

Hints

Ongeveer 90 procent van de volwassenen het virus van hun systemen en volledig te herstellen in een paar maanden. Anderen zijn vrij van symptomen, maar nog steeds drager van het virus in hun bloed. Deze maatschappijen leiden meestal gezond leven, maar zijn in staat om anderen te besmetten.

Share This Post