Index / Huisdieren / Hoe te behandelen Fin Rot op Koi

Share This Post

Huisdieren

Hoe te behandelen Fin Rot op Koi

Fin rot in koi wordt veroorzaakt door bacteriën die de vin weefsel te vernietigen. Deze aandoening wordt meestal geassocieerd met stress, veroorzaakt door overbevolking, agressie, slechte voeding en een slechte kwaliteit van het water. Deze voorwaard

AdvertisementFin rot in koi wordt veroorzaakt door bacteriën die de vin weefsel te vernietigen. Deze aandoening wordt meestal geassocieerd met stress, veroorzaakt door overbevolking, agressie, slechte voeding en een slechte kwaliteit van het water. Deze voorwaarden verzwakken het immuunsysteem van de koi en vatbaar de vis fin rot. Hoewel fin rot is geen dodelijke ziekte, betekent dit dat de omstandigheden in de vijver zijn onder de maat. Gelukkig vinnen behandeld in de tijd terug groeien zonder vervorming of littekens. De aquariaan moet ook corrigeren alle omstandigheden die hebben bijgedragen tot vinrot, tijdens de behandeling van de vin probleem zelf. Slechte kwaliteit water moet onmiddellijk worden gecorrigeerd aan de koi met terugwinning te helpen.

Wat je nodig hebt

Ammoniak testkit

Nitriet testkit

Filter met biologische, mechanische en chemische filter compartimenten

Mechanisch filtermateriaal (optioneel)

Geactiveerde koolstof

Tweede vijver (optioneel)

Dierenarts (optioneel)

Fish kalmerend (optioneel)

Steriele schaar (optioneel)

Antiseptische voorbereiding (optioneel)

plastic container

Commerciële remedie voor vinrot

Commerciële koi food

Gebruik een ammoniak-test kit om de ammoniak niveau in het vijverwater te meten. Ammoniak is zeer toxisch en er mag geen spoor van in het testmonster zijn.

Gebruik een nitriet testkit naar het nitriet niveau in het vijverwater te meten. Nitriet slechts iets minder giftig dan ammoniak, en niet meer dan 0,25 ppm moet aanwezig zijn in het watermonster zijn.

Controleer of biologisch filter is functioneel, als er sporen van ammoniak of nitriet te veel in het water. De pomp die vijverwater levert aan het vak filter mogelijk niet werkt, of het biologisch filter materiaal kan worden gesmoord met slijm en afval.

Open het filter en verwijder het biologische filter materiaal en spoel het in een plastic container gevuld met vijverwater. Niet spoelen in leidingwater of je de goede bacteriën die nodig zijn om de ammoniak te zetten in minder toxische producten te vernietigen.

Verwijder de mechanische filter materiaal en spoel goed onder stromend water, of te vervangen door nieuw materiaal als het te vuil is.

Verwijder de oorspronkelijke actieve kool en vervangen door nieuwe.

Vervang het filter deksel en start of reparatie van de pomp, als het het probleem was.

Verwijder een deel van de koi om een ​​aparte vijver, als het origineel vijver is overstocked.

Onderzoek de koi nauw voor vinnen met gescheurde en rafelige randen. Deze gebieden kunnen een rode uitzien en kunnen worden ontstoken. Schimmel kan ook aanwezig zijn.

Vraag uw dierenarts om weg te trimmen sterven fin weefsel in het geval van geavanceerde fin rot. De dierenarts zal de vis verdoven in een aparte container en het gebruik van een steriele schaar weg te trimmen het dode weefsel. Hij zal dan de behandeling van de vers bijgesneden met een antiseptische voorbereiding.

Behandel de hele vijver met een commerciële vinrot te verhelpen, als de meeste of alle van de koi lijden aan deze aandoening. Gebruik de voorgeschreven dosis vloeibare medicatie en verwijder de actieve kool voor de behandeling, aangezien dit product de medicatie absorbeert en de doeltreffendheid verminderen. Houd uw vijver goed zuurstofrijk tijdens de behandelingsperiode. Zet de koolstof het filter na de behandeling is beëindigd.

Verwijderen Koi een aparte plastic container voor behandeling als slechts één of twee vis de aandoening.

De vissen voeren van de juiste hoeveelheid van een hoge kwaliteit commerciële koi eten in de toekomst. Voedingswaarde uitgebalanceerd voedsel zal toestaan ​​dat het immuunsysteem van de koi's optimaal te laten functioneren en helpen bij het voorkomen fin rot.

Share This Post