Index / Tuin / Hoe te beginnen Stekken van Creeping Gloxinia Lofos

Share This Post

Tuin

Hoe te beginnen Stekken van Creeping Gloxinia Lofos

Kruipend Gloxinia Lofos (Lophospermum "Wine Red") is een trailing plant die groeit in wijnstok vorm en presteert goed als bodembedekker en in opknoping manden. De groene, tri-gelobde bladeren lijken op die van een wijnstok, en de fel gekleurde b

Advertisement

Kruipend Gloxinia Lofos (Lophospermum "Wine Red") is een trailing plant die groeit in wijnstok vorm en presteert goed als bodembedekker en in opknoping manden. De groene, tri-gelobde bladeren lijken op die van een wijnstok, en de fel gekleurde bloem bloeit zijn buisvormig in vorm. De plant bloeit van half lente tot de eerste vorst in de herfst. Net als veel andere planten, kan Kruipend Gloxinia Lofos worden vermeerderd door stekken. Echter, in plaats van hen van de steel, het snijden wordt gemaakt van alleen de bladeren.

Wat je nodig hebt

 • Mes

  Schotel

  Plant wroeten hormoon

  Grote plastic beker of kleine plant pot

  veenmos

  Water

  Doorzichtige plastic zak

Zoek een Kruipende Gloxinia Lofos plant die is gezond en heeft een sterke bladgroei. Kies een van de grootste bladeren te gebruiken als het snijden. Trace het blad terug naar de belangrijkste stam is bevestigd aan, dat is waar je het zal afgesneden. Als het blad lang, traceren achter slechts 1 1/2 inch onder het blad.

Snijd het blad af van de steel met een schone, scherp mes en het maken van de snede glad zonder versnipperen de steel.

Open een fles wroeten hormoon poeder en giet 1 theelepel. in een schaal. Dompel het uiteinde van de vleugel onmiddellijk in het poeder tot de punt volledig bedekt.

Vul een grote plastic beker of een kleine pot driekwart vol met veenmos. Bevochtig het mos enkel tot het nat aanvoelt.

Graaf een 1 / 4- tot 1/2-inch diep gat in het midden van het mos met behulp van uw vinger waardoor het in een hoek van 45 graden. Plaats het uiteinde van het blad in het gat. Duw de mos rond de basis van het blad in de opening te vullen en het blad rechtop te houden.

Voeg extra water nodig mos constant vochtig houden totdat nieuwe groei voortkomen uit de basis van het blad, wat betekent dat het een wortel ontwikkeld. Het duurt meestal ongeveer drie maanden voor het blad om een ​​root systeem te ontwikkelen.

Hints

De frequentie van water verlagen plaats een heldere, plastic zak bovenop de pot te houden vocht.

Share This Post