Index / Onderwijs / Hoe te beginnen een goede Hypothesis

Share This Post

Onderwijs

Hoe te beginnen een goede Hypothesis

Het schrijven van een hypothese wordt vaak gezien als een van de moeilijkste onderdelen van de wetenschappelijke methode. De hypothese is een toetsbare verklaring dat je onderzoek omvat in een notendop. Net als een scriptie in een essay, moet je publ

AdvertisementHet schrijven van een hypothese wordt vaak gezien als een van de moeilijkste onderdelen van de wetenschappelijke methode. De hypothese is een toetsbare verklaring dat je onderzoek omvat in een notendop. Net als een scriptie in een essay, moet je publiek te geven een volledig beeld van wat wordt verondersteld te worden bewezen in je studie.

Definieer een onderzoek probleem door het doen van uitgebreid onderzoek naar het onderwerp dat u geïnteresseerd bent. Als, bijvoorbeeld, u geïnteresseerd in de gevolgen van de regenval van het waterpeil in uw lokale stroom zijn, kijken of er literatuur over dit onderwerp om u verder te helpen definiëren uw zoekopdracht.

Formuleer een educated guess als het antwoord op uw vraag. Als je studeert uw lokale stroom, kunt u proberen om te raden hoe de hoeveelheid neerslag van invloed op de waterstand. Dus, zou je veronderstellen dat als het regent 2 inch, zou het waterpeil 1 inch stijgen. Zorg ervoor dat je 'raden' is back in uw onderzoek.

Maak een toetsbare hypothese door het opnemen van variabelen die u kunt testen. Waaronder een soort van "als ... dan" structuur zal nuttig zijn. Variabelen zoals neerslag en het waterpeil hulp in je hypothese over de stream. Op deze manier kunt u meten "wat je doet" tegen "wat er gebeurt." Je hypothese zal een educated guess betreffende worden "wat er gebeurt."

Wees zo specifiek mogelijk. De hypothese wordt aangegeven welke de vormgeving en methoden van het experiment geven. In plaats van te vragen, "doet de regen van invloed op een stroom? ' kun je vragen, "hoe neerslag van invloed op het waterniveau van de kreek achter mijn huis toen gemeten een uur na een storm?"

Hints

Bij het uitvoeren van een experiment, kunt u vinden dat je hypothese onjuist was. Dit is niet een slechte zaak en alleen laat zien hoe de wetenschappelijke methode ons denken kunnen verhelderen. Het belangrijkste is om het experiment uit te voeren met een stevige wetenschappelijke methoden.

Share This Post