Index / Eten drinken / Hoe te ABV Van Specific Gravity Bereken

Share This Post

Eten drinken

Hoe te ABV Van Specific Gravity Bereken

ABV, alcohol door volume, is de standaard manier om het alcoholgehalte van bier of wijn te meten. Eenvoudig gezegd, het is de hoeveelheid ethanol (alcohol) in een vloeistof gedeeld door het totale volume vloeistof. Wanneer bijvoorbeeld een 750 kubiek

AdvertisementABV, alcohol door volume, is de standaard manier om het alcoholgehalte van bier of wijn te meten. Eenvoudig gezegd, het is de hoeveelheid ethanol (alcohol) in een vloeistof gedeeld door het totale volume vloeistof. Wanneer bijvoorbeeld een 750 kubieke centimeter flesje bevat 75 kubieke centimeter van ethanol, de vloeistof 10% alcohol. ABV wordt uitgedrukt in procenten.

Brouwers, distilleerders en vintners meten alcoholgehalte door vergelijking van de dichtheid van de vloeistof voor en na de gisting, waarbij gist eet de suiker en vervangen door kooldioxide en ethanol.

Wat je nodig hebt

Hydrometer

Thermometer

Meet het soortelijk gewicht van de gegiste vloeistof met een hydrometer. Deze meting moet worden gedaan bij een standaard temperatuur, meestal 60 graden Fahrenheit. Noteer deze waarde, die de "oorspronkelijke zwaartekracht" of OS wordt genoemd.

Toonhoogte van de gist en de vloeistof laten gisten. Dit duurt van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van de geest plaatsvindt.

Meet het soortelijk gewicht van de vloeistof met dezelfde hydrometer na fermentatie voltooid. Opnieuw meten van de dichtheid bij standaard temperatuur van 60 graden Fahrenheit. Noteer deze meting, aangeduid als de uiteindelijke zwaartekracht (FG).

Bereken de ABV. Trek de uiteindelijke dichtheid van het stamwortgehalte en vermenigvuldig het verschil door 131. Wanneer bijvoorbeeld OG = 1,085 en FG = 1,016, vermenigvuldigt het verschil (0,069) van 131 ABV een zeer licht overheen 9, een ABV van 9 procent.

Hints

ABV verschilt van ABW, of alcohol per gewicht. Vanwege de verschillende dichtheden van alcohol en water (die het grootste deel van de overblijvende vloeistof maakt), ABW is meestal ongeveer 80% van ABV. Een bier dat is 4,0% ABV is ongeveer 3,2% ABW.

ABV kan alleen worden berekend soortelijk gewicht als de oorspronkelijke en uiteindelijke soortelijk gewicht bekend.

Share This Post