Index / tech / Hoe te 35mm dia's naar een PC

Share This Post

tech

Hoe te 35mm dia's naar een PC

35 mm dia's waren een populaire manier van het ontwikkelen van foto's naar een formaat dat kan worden geprojecteerd op een scherm. De stijging van de digitale technologieën in de afgelopen decennia heeft de glijbaan en slide-projector technologie ach

Advertisement35 mm dia's waren een populaire manier van het ontwikkelen van foto's naar een formaat dat kan worden geprojecteerd op een scherm. De stijging van de digitale technologieën in de afgelopen decennia heeft de glijbaan en slide-projector technologie achterhaald. Het omzetten van oude 35 mm dia's in een digitaal formaat is een eenvoudig proces, mits je de juiste hardware - in dit geval een film scanner. Flatbed scanners kunnen vaak niet scannen in een zo hoge resolutie als film scanners, en moet worden beschouwd als een tweede keus.

Wat je nodig hebt

film scanner

Kopen of huren van een film scanner. Dit is een scanner die is gespecialiseerd in het verzenden van filmbeelden op de computer voor digitale conversie, in plaats van een flatbed-scanner, die beter met ontwikkelde foto's werkt.

Sluit de scanner aan op de computer en de benodigde software te installeren. In het algemeen zal dit een scanner driver, alsmede een eigen scanning programma, en een schijf met de scanner komt. Na de installatie zet de scanner aan.

Veeg de dia's voor het scannen door ze voorzichtig te wrijven met een zachte doek. Dit zal het stof en krassen, die heel uitgesproken kunnen kijken bij het omgaan met kleine 35 mm dia's te verminderen.

Plaats de dia's in de plastic bakje en klik deze dicht. Laad de lade in de voorkant van de machine, enkel tot het apparaat registreert de lade en trekt het in iets. Een groene LED-lampje kan knipperen wanneer de lade goed is geplaatst.

Start het programma voor het scannen op de computer en geeft aan dat u wordt het scannen van dia's (in tegenstelling tot de film negatief). Vaak is er een doos om af te checken in het programmavenster zal zijn. Druk op "Preview" in het programma zijn de scan. De scanner zal beginnen met het analyseren van de glijbaan.

Een voorbeeld van de gescande dia's in het programmavenster. Gebruik het bijsnijden (gestippelde doos) en sleep het rond de afbeelding die u wilt scannen. Als u klaar bent, drukt u op 'Scan'. De machine zal dan het scannen van een hoge-resolutie scan van de dia.

Sla het bestand op uw computer door te benoemen en te klikken op "Opslaan" in het pop-up venster. Zorg ervoor dat de afbeelding op te slaan in een hoge-kwaliteit formaat zoals TIFF of een minder gecomprimeerde JPEG.

Share This Post