Index / Huis / Hoe Square Feet voor Concrete Bereken

Share This Post

Huis

Hoe Square Feet voor Concrete Bereken

Beton is een noodzakelijk punt voor vele home improvement projecten. Of u nu een oprit of een zwembad dek te gieten, een van de eerste dingen die je moet weten is hoeveel beton je gaat nodig hebben om de klus te klaren. Om te achterhalen vierkante vo

AdvertisementBeton is een noodzakelijk punt voor vele home improvement projecten. Of u nu een oprit of een zwembad dek te gieten, een van de eerste dingen die je moet weten is hoeveel beton je gaat nodig hebben om de klus te klaren. Om te achterhalen vierkante voeten voor een concreet project, hoeft u slechts een paar eenvoudige berekeningen uit te voeren.

Wat je nodig hebt

Rolmaat

Rekenmachine

Meet de lengte en breedte van het gebied dat u van plan bent om concreet meer dan gieten.

Vermenigvuldig de lengte maal de breedte voor vierkante meters. Bijvoorbeeld, als u van plan bent om een ​​betonnen oprijlaan die 25 voet lang en 12 voet breed zal zijn gieten, zou de vierkante meters zijn 300 square feet.

Meet de zijkanten voor een gebied dat niet de vorm van een rechthoek of vierkant.

Teken een tekening op schaal van de omgeving op ruitjespapier.

Section de tekening in rechthoeken, vierkanten en driehoeken.

Bereken de oppervlakte van elke sectie. Voor vierkanten en rechthoeken, vermenigvuldigen lengte maal breedte. Voor driehoeken, vermenigvuldigen base keer hoogte en verdeel het product door 2.

Voeg het gebied van elke sectie van het totale gebied.

Converteren de dikte van beton in de voeten door te delen duim door 12. Bijvoorbeeld, als u wilt dat uw oprit tot 4 inch dik zijn, verdeel 4 door 12-,333 voeten van beton te krijgen.

Vermenigvuldig het gebied door de dikte. In dit voorbeeld vermenigvuldig 300 keer ,333-99,9 kubieke voet beton krijgen.

Reken de kubieke voeten in kubieke meters, want dat is hoe beton gewoonlijk wordt gemeten. Doe dit door te delen door 27 (3 voet door 3 voet door 3 voet). De vergelijking zou er als volgt uitzien: 99,9 / 27 = 3,7 kubieke meters

Je zou moeten 3,7 kubieke yards naar een 4-inch dik oprit dat is 25 voet lang en 12 voet breed effenen.

Share This Post