Index / Kunst en Vermaak / Hoe speel je Twinkle Twinkle Little Star op de Piano

Share This Post

Kunst en Vermaak

Hoe speel je Twinkle Twinkle Little Star op de Piano

"Twinkle, Twinkle, Little Star" is een van de meest geliefde liedjes van de kindertijd. De melodie van dit nummer is afkomstig van een Franse melodie bekend als "Ah! Vous dirais-je, Maman." De Engels teksten die werden ingesteld op dez

Advertisement

"Twinkle, Twinkle, Little Star" is een van de meest geliefde liedjes van de kindertijd. De melodie van dit nummer is afkomstig van een Franse melodie bekend als "Ah! Vous dirais-je, Maman." De Engels teksten die werden ingesteld op deze melodie werd geschreven door zussen Ann en Jane Taylor. Het "Alphabet Song" en "Baa, Baa, Black Sheep" ook delen dezelfde melodie. Dit nummer is een uitstekende oefening voor beginnende pianisten.

Wat je nodig hebt

Piano

Zoek middelste C. Het is een witte toets die in de buurt van het midden van de piano. U kunt deze vinden door te kijken naar de sets van de zwarte toetsen; zijn ze in groepjes van twee en drie. Vind de twee zwarte toetsen die het dichtst bij het midden van de piano. Midden C is direct links van de eerste zwarte sleutel in deze groep.

Speel midden C tweemaal voor "Twinkle."

Zoek de G boven de middelste C. Als je begint met middelste C en tel de witte toetsen aan de rechterkant van de centrale C, G is de vijfde sleutel. Speel G tweemaal voor "twinkle."

Zoek de A boven de middelste C. Het is de volgende witte toets aan de rechterkant van de G. Play it tweemaal voor "weinig."

Speel G opnieuw voor "ster." Houd deze nota voor twee tellingen; dit is iets langer dan de andere noten je tot nu toe hebt gespeeld, waarbij een telling krijgen elk.

Zoek de F boven de middelste C. Het is de witte toets direct aan de linkerkant van G. Play it tweemaal voor "how I."

Zoek de E boven de middelste C. Het is de witte toets direct aan de linkerkant van F. Speel het twee keer voor "wonder."

Zoek de D boven de middelste C. Het is direct aan de linkerkant van E. Play it tweemaal voor "wat je."

Speel midden C eenmaal voor "zijn," en houd deze voor twee telt.

Speel de volgende progressie van de zin, "Up boven de wereld zo hoog":
GGFFEED (twee tellingen op D)
Herhaal hetzelfde patroon voor, "Net als een diamant in de hemel."

Beƫindig het nummer met hetzelfde patroon dat u in stap twee gespeeld tot en met negen. Daarom is de nota's voor het einde zinsnede "Twinkel, twinkel, kleine ster, hoe ik vraag me af wat je bent," zijn:
CCGGAAG (twee tellingen), FFEEDDC (twee tellingen).

Share This Post