Index / Cars / Hoe Set Points Met een Fluke Meter

Share This Post

Cars

Hoe Set Points Met een Fluke Meter

De Fluke meter is een geavanceerde automotive test multimeter dat een aantal functies die elektrische weerstanden, weerstand, stroom kunnen meten en wonen hoek graden heeft. Het heeft een digitale uitlezing scherm en een aantal connectoren lood, same

AdvertisementDe Fluke meter is een geavanceerde automotive test multimeter dat een aantal functies die elektrische weerstanden, weerstand, stroom kunnen meten en wonen hoek graden heeft. Het heeft een digitale uitlezing scherm en een aantal connectoren lood, samen met een draaiknop die verschillende instellingen voor verschillende toepassingen biedt. De Fluke meter kan eenvoudig worden gekalibreerd om de ontsteking voor de goede onderbrekingshoek, of naar de distributeur rotatie, dat het openen en sluiten van de ontstekingsbronnen regelt controleren.

Wat je nodig hebt

reparatie handboek

Fluke multimeter

Assistent

inbussleutels

schroevendraaiers

Stel de overbrenging keuzeschakelaar van het voertuig "Park" voor een automatische of "Neutraal" voor een standaard versnellingsbak. Zet de noodrem en de kap te verhogen. Raadpleeg uw voertuig reparatie handleiding voor de locatie van uw rol, of spoel pak, indien aanwezig. Vind de negatieve (-) aansluiting van de spoel of spoel pak en onthoud de locatie.

Steek de rode voedingsdraad in het stopcontact van de Fluke meter, die wordt aangeduid met een "VU" symbool op het onderste gedeelte van de meterkast. Plaats de zwarte kabel in het stopcontact aansluiting direct onder het, die wordt gekenmerkt door een "COM" symbool. Sluit de rode draad aan de spoel of spoel pak negatieve terminal. Sluit de zwarte draad leiden tot een goede grond bron, net als het buiten het lichaam geval van de distributeur. U kunt ook direct sluit de zwarte kabel draad aan een motor bout.

Draai de draaischakelaar op de Fluke meter, zodat de aanwijzer uitgelijnd met de (%) symbool, dat wordt begeleid door een klein diagram van een hoek vertegenwoordigt graden. Als u een 4-cilinder motor, is de meter ingesteld voor deze functie standaard ingeschakeld. Als u een 5-, 6- of 8-cilinder motor, moet u op de kleine tab-toets, die is gelegen op de top van de draaiknop, om door de cilinder selectieproces. Druk op de knop het aantal keren dat nodig is om te komen tot de cilinder selectie voor uw motor, die op het scherm verschijnt.

Start de motor en laat hem stationair draaien. Pak de meter en kijk naar de digitale uitlezing op het scherm. Het digitale getal dat wordt weergegeven zal de hoeveelheid onderbrekingshoek vertegenwoordigen in graden. Bijvoorbeeld, ziet u 30, 32 of 34 graden, afhankelijk van uw type en merk van de motor. Raadpleeg de reparatie-handleiding voor de correcte graden aantal vereiste van uw motor. Een mindere mate hoeknummer komt neer op een breder punt kloof. Hoe smaller de spleet punt, hoe hoger het getal graden.

Plaats een inbussleutel via de verdelerkap raam staan ​​als je pet deze functie heeft. Draai de inbussleutel in de juiste richting, waarin u de juiste hoek mate nummer zal geven, volgens de specificaties van de fabrikant. Als u geen externe correctie voor de punten (dat wil zeggen, geen raam), zet de motor uit en gebruik een schroevendraaier om de distributeur dop te verwijderen. Draai de schroeven of draai de schroeven zodat de hold-down borgpennen gezicht naar buiten.

Koppel de spoel draad van de top van de dop en maalde het tegen de engine. Gebruik een schroevendraaier om de aanpassing los en monteer de schroeven om de punten. Draai de schroeven niet zo losjes monteren, dat de punten vrij bewegen over de distributeur bodemplaat - je ze nodig hebt iets strak. Plaats de schroevendraaier in de stel- sleuf op de punten, een assistent draai de sleutel naar de stand "Start" en laat de motor draaien.

Draai de schroevendraaier te openen of sluiten van de punten, maar doen dat in zeer geringe stappen totdat u de juiste dwell hoek nummer op het scherm te bereiken. Schakel de motor uit. Draai het contactslot punten montageschroef en stelschroef. Start de motor en controleer het nummer op het display. Zet de motor uit en ontkoppel de Fluke meter. Vervang de distributeur dop en draai langs de hold-down bouten, of zet de borgpennen naar binnen om de dop op zijn plaats te vergrendelen.

Hints

Plaats een standaard transmissie in neutraal bij het uitvoeren van deze test.

Share This Post