Index / Careers & Work / Hoe schrijf ik een Talk Show Script

Share This Post

Careers & Work

Hoe schrijf ik een Talk Show Script

Het schrijven van een script voor een talkshow is een enigszins tegenstrijdig begrip. Een groot deel van de aantrekkingskracht van een talkshow komt van zijn unscripted natuur. Toch moet de interviewer en presentator worden voorbereid voordat ze gaan

AdvertisementHet schrijven van een script voor een talkshow is een enigszins tegenstrijdig begrip. Een groot deel van de aantrekkingskracht van een talkshow komt van zijn unscripted natuur. Toch moet de interviewer en presentator worden voorbereid voordat ze gaan zitten in de voorkant van de camera of microfoon. Bij het schrijven van een script voor een talkshow, moet je bereid zijn voor onvoorziene uitgaven. Een talkshow script is een groot deel van de synthese van deze risico's met interessante vragen en een aantrekkelijke introductie.

Doe je onderzoek. Vertrouwd te maken met de deskundigen die u interviewen over het onderwerp bij de hand. Je hoeft geen expert te zijn. Het is echter belangrijk om de ins en outs van het subject, alsmede controverse bestaande kennen. Verder, biografische en professionele informatie over mensen die je interview zal afwerpen wanneer je begint te schrijven.

Schrijf uw inleiding. Introduceer uw gasten en het onderwerp bij de hand. Uw inleiding moet provoceren worden gedacht en pak de aandacht van de kijker of luisteraar. Het moet zowel het onderwerp als de gasten op een zodanige wijze, dat maakt dat mensen meer willen weten te introduceren.

Schrijf fundamentele vragen. U ziet nu een lijst van open-ended, tot nadenken stemmende vragen voor uw gasten te hebben. Deze vragen moeten hen te betrekken en vereisen antwoorden die langer dan een woord of twee zijn. Gebruik uw vragen aan de gasten uit te trekken, om hen te daadwerkelijk bijdragen aan het onderwerp en misschien zelfs vangen van wacht een beetje. Niets is saaier dan een lijst met voorspelbare vragen met een eenvoudige één-woord antwoorden.

Wees bereid om de follow-up. Heeft u een set van secundaire vragen tot uw beschikking. Je hebt een ruw idee van waar het gesprek kan gaan. Houd een lijst van vragen te volgen op elk materiaal je bijna zeker dat uw geïnterviewde zal ingaan.

Houd om de zaak bij de hand. Het is gemakkelijk voor de geïnterviewden te worden afgeleid van het onderwerp bij de hand of dwaal af op een onderwerp van slechts tangentiale belang. Gebruik je script om de focus op het onderwerp te houden.

Schrijf een korte samenvatting en dank u. Uw talkshow moet eindigen met een samenvatting van de problemen als ze werden besproken. Het is ook belangrijk om een ​​tweede te nemen om de persoon die je hebt geïnterviewd voor het maken van de tijd in hun schema op uw talkshow te komen bedanken.

Share This Post