Index / Bedrijf / Hoe schrijf ik een Situation Report

Share This Post

Bedrijf

Hoe schrijf ik een Situation Report

Een situatie rapport is precies wat de naam al zegt: een verslag over de situatie met daarin geverifieerd, feitelijke informatie die een duidelijk beeld van het geeft 'wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe "van een incident of situatie. Veel organis

AdvertisementEen situatie rapport is precies wat de naam al zegt: een verslag over de situatie met daarin geverifieerd, feitelijke informatie die een duidelijk beeld van het geeft 'wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe "van een incident of situatie. Veel organisaties gebruiken situatie rapporteert aan superieuren de input en informatie die zij nodig heeft voor de juiste en adequate beslissingen te nemen. Rampenbestrijding organisaties, overheidsinstellingen, strijdkrachten, bedrijven, wetshandhavingsinstanties, humanitaire niet-gouvernementele organisaties en diplomaten zijn allemaal afhankelijk van de situatie rapporten.

Houd rekening met de situatie zo duidelijk mogelijk. Als het evenement was een natuurramp, bekijk de ramp gebied en noteer de impact op het land, de infrastructuur en de bevolking. Een situatie verslag moet alle relevante feiten te verstrekken aan mensen die hun beslissingen baseren op de feiten. Zorgvuldig te observeren. Vermoedens en mening horen niet in een situatie rapport.

Praat met alle betrokken van wie u informatie nodig mensen. Elke organisatie die situatie rapporten vereist of produceert zal waarschijnlijk lijst met personeelsleden die moeten worden gecontacteerd en ondervraagd. Neem goede notities tijdens elk gesprek als u deze gegevens in het rapport zal omvatten.

Verzamelen en gegevens te verzamelen. Het doel is om de meest uitgebreide mogelijk beeld van een evenement en de resultaten van die gebeurtenis te geven. Opmerking details over elk aspect van de situatie: wat er gebeurd is, aan wie, de details van de tijd, datum en locatie, impact op de infrastructuur en hoe de lokale bevolking reageert. Veel organisaties hebben een standaard formaat voor een situatie rapport dat bepaalde soorten informatie verzoekt. Als een dergelijke werkwijze bestaat gebruiken. Het zal het verzamelen van gegevens sneller en nauwkeuriger te maken.

Componeren het rapport in logische volgorde. Omvatten alle relevante informatie. Gebruik duidelijke en beknopte woordenschat om gebeurtenissen te beschrijven, het vermijden van bijvoeglijke naamwoorden en bijwoorden. Periodieke voortgangsverslagen zullen waarschijnlijk volgen de beginsituatie rapport, dus je hoeft alleen beschrijven wat er nu gebeurt, niet wat er kan gebeuren in de nabije toekomst.

Onder andere een belangrijke highlights of executive summary sectie aan het begin van het rapport, maar pas nadat alle gegevens verzameld en in logische volgorde te zetten. Gebruik feiten en cijfers, het vermijden van veronderstelling. De samenvatting of highlights deel moet de meest belangrijke informatie over te brengen voor drukke superieuren om eerst te lezen.

Hints

Houd rekening met de lezers van het rapport en wat ze nodig hebben om te weten over de situatie.

Share This Post