Index / Bedrijf / Hoe schrijf ik een postmortaal Report

Share This Post

Bedrijf

Hoe schrijf ik een postmortaal Report

Zodra een project is afgerond, het enige wat overblijft is om te analyseren wat goed, wat er mis ging en wat het team kan doen om toekomstige projecten succesvoller te maken gingen. Dit gebeurt meestal in een postmortem rapport. Een onmisbare voorwaa

AdvertisementZodra een project is afgerond, het enige wat overblijft is om te analyseren wat goed, wat er mis ging en wat het team kan doen om toekomstige projecten succesvoller te maken gingen. Dit gebeurt meestal in een postmortem rapport. Een onmisbare voorwaarde voor een laatste, post-project bijeenkomst is een postmortem rapport met concrete voorbeelden en veel detail geeft zonder dat het te negatief of zelf-felicitatie.

Structuur en Stijl

Een formeel verslag structuur met duidelijk omschreven posten en zal u helpen zowel de feitelijke en analytische informatie te presenteren op een duidelijke en beknopte manier. De Purdue University Online Writing Lab suggereert dat je het hele rapport schrijven met behulp van een enkele, standaard lettertype zoals Arial of Times New Roman. Gebruik lijsten wanneer je kunt en gebruik maken van witruimte tussen en binnen afdelingen om het rapport beter leesbaar te maken. Gebruik grammaticale tijd correct: Gebruik verleden tijd om de procedures en de tegenwoordige tijd om te generaliseren en staat wat het project resultaten laten verklaren.

Inleiding en Doelstellingen

Gebruik de inleiding tot postmortem rapportage doelen te beschrijven. De meeste meldingen gericht op vier belangrijke doelen te bereiken: te herzien en te bespreken of het project succesvol was, te identificeren hoge punten en prestaties, wijzen op belangrijke kwesties en probleemoplossende tactiek te bespreken en te schetsen kern afhaalrestaurants. Formatteren van deze doelen als een lijst met opsommingstekens is ook een goede manier om het rapport structuur.

Parameters en doelstellingen

Aanwezig op feiten gebaseerde informatie over het project en de projectdoelen in de volgende paragraaf. Organiseer op feiten gebaseerde informatie - zoals de titel, de naam van de projectmanager, de startdatum en het doel en de feitelijke einddatum - in een tabel formaat. Vat het project in een kort verhaal. Onder andere informatie zoals het type, het doel en de doelstellingen van het project, evenals de begroting, benchmark-evaluatie metingen en eventuele beperkingen of beperkingen van het project geconfronteerd.

Performance Analysis en Assessment

Prestatie-informatie is het "vlees" van het rapport. Gebruik verhalen en opsommingen naar het centrum van prestaties en problemen te beschrijven. In het project prestaties subsectie beschrijven wat ging goed en wat goed werkte, en bespreek praktijken - zoals een wekelijkse vergadering schema of de mogelijkheid om te communiceren via instant messaging - die vond het team vooral handig voor de voltooiing van het project op tijd. In de belangrijkste kwesties subsectie beschrijven wat er mis ging, dat het beleid en de procedures problemen veroorzaakt en welke uitdagingen het team geconfronteerd. Praten over hoe deze problemen getroffen aspecten van het project, zoals de begroting en planning, en beschrijven wat het team heeft te overwinnen of te beheren.

Beoordeling en Takeaways

Eindig het rapport met een totale project evaluatie en afhaalmaaltijden analyse. Een vijf-tot 10-punts rating systeem dat de kritische aspecten van het project evalueert - met inbegrip van de prestaties, het beheer van het vasthouden aan scope en communicatie - kan een nuttige visuele weergave te creëren. Tot slot beschrijven geleerde lessen, met vermelding van eventuele best practices ontwikkeld en geïmplementeerd tijdens het project en geven suggesties voor continue verbetering.

Share This Post