Index / Kunst en Vermaak / Hoe schrijf ik een Limerick Gedicht voor Kids

Share This Post

Kunst en Vermaak

Hoe schrijf ik een Limerick Gedicht voor Kids

Limericks maken ons aan het lachen. Maakt niet uit wat het gedicht steekt de draak met, speels wit sporen alle limericks. Kinderen genieten van het horen en hen te herhalen, omdat ze zijn grappig, rijm en volgt een korte vijf-lijn formaat. Het rijmsc

AdvertisementLimericks maken ons aan het lachen. Maakt niet uit wat het gedicht steekt de draak met, speels wit sporen alle limericks. Kinderen genieten van het horen en hen te herhalen, omdat ze zijn grappig, rijm en volgt een korte vijf-lijn formaat. Het rijmschema is Aabba. Traditioneel, deze gedichten begint met de zin: "Er was eens ..." Het voorbeeld gebruikt werd geschreven door Edward Lear, een 19e eeuws Engels dichter.

Wat je nodig hebt

Pen en papier of computer

Denk aan een persoon of plaats om over te schrijven of deel uitmaken van een humoristische karakter voor één lijn. Limericks creëren beelden, zodat fysieke kenmerken goed werken. Voel je vrij om te spelen met taal; het is gebruikelijk in limericks. Noem deze persoon en / of de plaats in de eerste lijn. Ofwel een volledige zin of een eenvoudige zin werkt.

'Er was eens een oude man die veronderstelde "
Dit is rijmschema A.

Verdere ontwikkeling van het idee voor lijn twee. Rijm het laatste woord van deze nieuwe zin met het laatste woord van de vorige.

"Dat de voordeur was gedeeltelijk gesloten;"
Nu het gedicht leest AA. (De eerste twee regels rijm.)

Begin de derde lijn met een nieuw idee over het onderwerp van het gedicht dat het verhaal gaat verder. De derde regel moet ongeveer half zo veel lettergrepen te meten als de eerste twee. Beëindig deze lijn met een woord dat niet de AA rijmschema volgt.

"Maar sommige zeer grote ratten"
Dit is rijmschema B.

Schrijf de vierde regel; het moet een vergelijkbare lengte hebben en rijmen met lijn drie.

"Ate zijn jas en zijn pet"
Nu het gedicht leest AABB.

Concluderen het gedicht hier met lijn vijf. Deze lijn heeft twee functies; biedt het de "punch" van de grap en rijmt met lijnen één en twee (AA).

"Terwijl die futiele oude heer dommelde."
Nu het gedicht leest Aabba.

De afgewerkte gedicht eruit ziet en klinkt als volgt uit:

Er was eens een oude man die verondersteld (A)
Dat de straat deur was gedeeltelijk gesloten; (EEN)
Maar sommige zeer grote ratten (B)
at zijn jassen en hoeden zijn (B)
terwijl de vergeefse oude heer dommelde. (EEN)

Hints

Merk op dat matching zin lengte en lettergrepen helpen cadans van het gedicht. Dat is, A lijnen van een lang en B lijnen van een andere.

Kies woorden die geschikt zijn voor kinderen. (Limericks zijn bekend ruwe of obsceen zijn dus wees voorzichtig.) Klinkt, kleuren en grappige namen goed te werken.

Gebruik "Er was eens een ..." om te beginnen totdat de stijl voelt comfortabel. Vergeet niet dat humor en rijm zijn de sleutel tot gedichten limerick.

Share This Post