Index / Bedrijf / Hoe schrijf ik een kort essay

Share This Post

Bedrijf

Hoe schrijf ik een kort essay

Schrijven is een kunst. Het is geen wetenschap in de zin dat het een mechanische toepassing van regels. Veel van de beste en meest invloedrijke schrijvers en essayisten van de wereld schreef in zeer excentrieke stijlen. Voorbeelden hiervan zijn Fried

Advertisement

Schrijven is een kunst. Het is geen wetenschap in de zin dat het een mechanische toepassing van regels. Veel van de beste en meest invloedrijke schrijvers en essayisten van de wereld schreef in zeer excentrieke stijlen. Voorbeelden hiervan zijn Friedrich Nietzsche, Georg WF Hegel en Plato. Het is waarschijnlijk dat een groot deel van hun werk, als vandaag om een ​​professor ingediend, zou worden als arm afgewezen. Toch zijn er een aantal fundamentele benaderingen die, indien gevolgd, zou uw schrijven te verbeteren.

Kies uw onderwerp met grote zorg. Als uw essay kort is, dan moet het op een zeer specifiek onderwerp. Wat je gaat voor is samenhang eerste en invloed seconde. Daarom moet u een onderwerp dat zeer gespecialiseerd is in de aard ervan te plukken. Vermijd het onderwerp "De Communistische Partij van de Sovjet-Unie ', dat is absurd breed en ambachtelijke een onderwerp meer als" Views De Sovjet Communistische Partij over vrouwen in de laatste jaren van Stalin. " Dit is een beheersbare onderwerp.

Set parameters. Dit betekent dat u weet welke informatie relevant is en die moeten worden opgenomen. Bijvoorbeeld, in het onderzoek naar de vrouw die vraag in de tijd van Stalin, zich richten op de verklaringen over kwesties van de vrouw in de Sovjet-Unie. Dit kan niet de problemen van de uitgaven voor gezondheidszorg of het leven van de kinderen, maar het zal zeker problemen van de Sovjet-economie na de Tweede Wereldoorlog miljoenen van zijn mannen gedood bevatten. Met andere woorden, zorg ervoor dat uw onderzoek richt zich niet alleen rond een coherent en specifiek onderwerp, maar dat je weet wat direct na het zal treffen en die slechts indirect. Voor korte essays, alleen richten op die dingen die direct uw onderwerp gebied beïnvloeden.

Schrijf een overzicht. Wat je hier doet is het creëren van een "Vul in" structuur. Zodra uw onderzoek over het onderwerp wordt gedaan, schrijf dan een schets die wordt bepaald door je onderzoek in plaats van je eigen opvattingen over het onderwerp. Begin met een proefschrift verklaring, uw basis argument, het argument zelf en een conclusie. Afhankelijk van het onderwerp, met inbegrip van wat anderen hebben gezegd over het is ook belangrijk. In een zeer kort essay, kan dit worden geëlimineerd.

Schrijf een eerste ontwerp en iemand anders te lezen, vooral iemand die niets over het onderwerp niet kent en dus heeft geen uitzicht op vooropgezette. Serieus nemen de kritiek van deze persoon.

Schrijf een tweede ontwerp, die al dan niet een definitief ontwerp niet. Ervan uitgaande dat u hebt uw onderzoeksresultaten duidelijk uitgelegd wat u op zoek bent naar hier coherentie. De inleidende paragraaf die een korte samenvatting van je scriptie bevat moet uiteraard leiden tot de tweede en derde alinea, die spreken van dit proefschrift in meer detail en waarom het belangrijk is. Het lichaam van het papier, waar u lay-out van uw bewijs in detail, moet natuurlijk voortvloeien uit uw proefschrift verklaring en niet verder gaan dan het.

Gebruik voetnoten als de vreemde detail de lezer zou kunnen helpen en toch wijkt teveel van je scriptie.

Schrijf een conclusie die anders leest van uw eerste paar alinea's, maar pakken de lezer nu dat hij weet wat je probeert te laten zien. Dit alles moet rond draaien of volg je scriptie verklaring.

Hints

Bij twijfel over de relevantie van een stukje informatie, elimineren. Samenhang in een korte essay is de specifieke sterkte. Het gaat over het gevoel van beklemming op argument, niet een vermenigvuldiging van bronnen.

Tot op zekere hoogte, zal de structuur van het papier draaien rond de aard van het onderwerp. Persoonlijke herinneringen, bijvoorbeeld, zou niet geschikt zijn voor de meer mechanische stijl die in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen.

Share This Post