Index / Onderwijs / Hoe schrijf ik een gedicht Boast

Share This Post

Onderwijs

Hoe schrijf ik een gedicht Boast

In Angelsaksische Engeland, trots was een gangbare praktijk, en literaire werken uit deze periode, zoals het epische verhaal "Beowulf," zitten vol met bogen gedichten. Serveert waren toespraken die vertelde avonturen en prestaties van een held,

AdvertisementIn Angelsaksische Engeland, trots was een gangbare praktijk, en literaire werken uit deze periode, zoals het epische verhaal "Beowulf," zitten vol met bogen gedichten. Serveert waren toespraken die vertelde avonturen en prestaties van een held, en de Angelsaksen nam deze proclamaties serieus, verwacht dat de held om te voldoen aan zijn verklaringen. Zelfs als je niet het monster Grendel heeft te vechten, kun je schrijven over je eigen prestaties in een roemen gedicht gemodelleerd naar de Anglo-Saksische stijl.

Kijk naar Voorbeelden

Voordat je naar beneden gaan zitten om uw eigen grootspraak gedicht te schrijven, onderzoeken een paar voorbeelden om kenmerken van de stijl te identificeren. In "Beowulf," bijvoorbeeld, de held aankondigt:
"Als het gaat om vechten, ik reken mezelf / zo gevaarlijk elke dag als Grendel. / Dus het een cutting edge Ik zal hanteren niet zal zijn / hem neermaaien, gemakkelijk als ik zou kunnen. "
In een meer modern voorbeeld, Faramir van JRR Tolkien's "Return of the King" introduceert Aragorn in een grootspraak: "Hier is Aragorn zoon van Arathorn, leider van de Dúnedain van Arnor, kapitein van de Gastheer van het Westen, drager van de ster van het Noorden, wielder of the Sword omgesmeed, zegevierend in de strijd, wier handen brengen genezing, de Elfensteen, Elessar van de lijn van Valandil, Isildur's zoon, Elendil's zoon van Númenor. "Let op deze voorbeelden geven aan de overwinningen of kwaliteiten van een held. de Tolkien voorbeeld begint met de introductie van afstamming van de held, een gangbare praktijk in de Angelsaksische heeft.

Een Outline

Noteer een lijst van ten minste vijf van uw persoonlijke prestaties. Deze resultaten kunnen worden academische awards, sport overwinningen of speciale talenten. Velen roemen gedichten ook doelen die je hebt voor de toekomst, dus noteer een of twee dingen die je wilt doen. Zorg er ook voor aantekeningen over uw genealogie, zo roemt gedicht moet informatie over uw ouders bevatten of waar je geboren bent. Wanneer u uw lijst te maken, zet je bescheidenheid opzij; bogen gedichten zijn vaak overdreven en zijn bedoeld om aan te geven hoe groot en bijzonder je bent.

Het verkennen van Angelsaksische stijl

Om een ​​grootspraak gedicht te schrijven, moet u een aantal stilistische normen te overwegen. Angelsaksische poëzie is geschreven in fornyrðislag, wat betekent dat er een herhaling van medeklinkers aan het begin van woorden. Kijk naar uw lijst van prestaties genealogische en komen met allitererend zinnen, zoals "super voetballer." Je moet ook ten minste drie oorspronkelijke kennings, die zinnen zijn dat substituut voor een zelfstandig naamwoord. Bijvoorbeeld, in plaats van het schrijven van 'piano', probeer dan de kenning "twinkelende ivoren."

De laatste hand

Gebruik de elementen uit je overzicht en Anglo-Saksische stijl ideeën om uw grootspraak gedicht te schrijven. Begin met de invoering van jezelf, het vertellen van je publiek wie je bent de zoon of dochter van en waar je vandaan komt. Schrijf over je prestaties, en ze klinken als de grootste dingen die iemand ooit heeft gedaan. Gebruik woorden als "glory" en "overwinning" om je prestaties te benadrukken. Schep over de één of twee doelen die u heeft geschreven voor uw toekomst, het vertellen het publiek bent u zeker om die doelen met weinig inspanning te maken. Nadat u uw ontwerp schrijven, verdeel het in ongeveer 15 tot 20 lijnen. Er moet cesuren in bijna elke regel, wat betekent dat er een pauze in het midden van de lijn. Controleer of u onder meer tal van alliteratie en kennings, en zorgen voor de uiteinden van de lijnen niet rijmen. Om uw grootspraak gedicht compleet te maken, voert u het voor de rest van de klas.

Share This Post