Index / Onderwijs / Hoe schrijf ik een Child's Observation Report

Share This Post

Onderwijs

Hoe schrijf ik een Child's Observation Report

Child waarnemingen geven docenten, schoolleiders en ouders met de kans om de sterke punten van een jonge student, verbeterpunten en de algehele ontwikkeling te evalueren in een natuurlijke omgeving. Het schrijven van een observatie rapport is een pro

AdvertisementChild waarnemingen geven docenten, schoolleiders en ouders met de kans om de sterke punten van een jonge student, verbeterpunten en de algehele ontwikkeling te evalueren in een natuurlijke omgeving. Het schrijven van een observatie rapport is een proces dat begint met actief kijken naar het kind, het maken van aantekeningen en het zetten van de gegevens samen in een bruikbare beoordeling.

Het podium opzetten

Voordat u de waarneming begint, moet u beslissen waar en wanneer u van plan bent op het kijken naar het kind. De instelling is afhankelijk van de informatie die je probeert te verkrijgen. Bijvoorbeeld, als je wilt om de sociale ontwikkeling van het kind te beoordelen kunt u een free-play periode bij voorschoolse kiezen. Als je een leraar, het uitvoeren van een gerichte observatie en toch proberen te werken met de klas als geheel uitdagend kan schijnen. Misschien wilt u iemand anders bij de hand om te helpen met uw andere taken, terwijl je het kind kijken in haar natuurlijke schoolomgeving. Het kiezen van een tijdsbestek en tijd van de dag kan bijdragen aan wat je ziet en u helpen om de gegevens die u zoekt te krijgen. Als je het kind bent observeren na verloop van tijd je wilt kiezen tussen geregelde tijdstippen of verschillende tijdstippen van de dag.

opmerkelijke Notes

Gewoon kijken naar het kind is niet genoeg om uiteindelijk te schrijven een geloofwaardig rapport. Het is waarschijnlijk dat na uw observatie zul je niet elke specifieke informatie te herinneren of misschien niet duidelijk over wat je zag werkelijk voelt. Los dit dilemma door het nemen van gedetailleerde aantekeningen. Terwijl je niet hoeft op te schrijven elk ding dat het kind doet of zegt, kunt u een "Antecedent-Behavior-Consequence 'model te gebruiken, zoals voorgesteld door de NAEYC voor gezinnen website. Als u op zoek bent naar een bepaald gedrag of om beter te begrijpen waarom een ​​kind handelt uit, noteer opmerkelijke incidenten, hoe het kind gereageerd en wat er gebeurd is daarna. Bijvoorbeeld, als Johnny niet zal stoppen met bijten andere kinderen, er rekening mee dat een andere jongen nam zijn speelgoed, het kind beet hij en toen de leraar verwijderde hem uit de kamer.

Zet het in elkaar

Je hebt je opmerkingen, notities die langs de weg, en nu ben je klaar om uw gegevens te bekijken en om te zetten in één rapport bent. Controleer uw notities en te analyseren wat het kind deed, toen de feiten zich hebben voorgedaan en de algemene context. Dit kan u helpen om het gedrag en de ontwikkeling van het kind te evalueren. Zet uw notities in een verhaal dat het kind in termen van wat de beoordeling is op zoek naar beschrijft. Bijvoorbeeld, als je de evaluatie van je zelfbeheersing van een kind in staat, wil je te schrijven over de waargenomen gevallen toen ze ofwel kon of kon niet zich te beheersen. Dit kan onder meer een beschrijving van haar aandacht en focus tijdens storytime of hoe ze gecontroleerd haar bewegingen van het lichaam tijdens de lichamelijke opvoeding periode.

Vind een Format

Een belangrijk onderdeel van het schrijven van de observatie verslag wordt formatteren. Ambachtelijke een duidelijk beeld van de waarneming dat de details bevat. Staat de reden, doel of de noodzaak voor de observatie. Maak de tijd en het instellen van de rubrieken met de voorbeelden eronder. Voeg de informatie over wie anders aanwezig was tijdens de observatie, zoals de ouders, een leraar of andere studenten. Begin met de specifieke activiteit die u waargenomen, en dan werken met een verhaal over wat het kind deed, gezegd en eventuele interacties met andere mensen. Integreer toepasselijke de ontwikkeling van kinderen de theorie en het onderzoek naar de waarneming voorbeeld tekst. Onder meer informatie over wat de beoordeling betekent of een plan van aanpak om eventuele knelpunten te verbeteren.

Share This Post