Index / Huis / Hoe schoon te maken Olefin Carpet

Share This Post

Huis

Hoe schoon te maken Olefin Carpet

Olefine een synthetische vezel die gewoonlijk wordt gebruikt in tapijten vanwege zijn vermogen om goed te dragen en laten vloerbedekking kosten laag. Olefine wordt ook wel polyproplene. Olefine tapijten kan weerstaan ​​sommige soorten vlekken goed, m

Advertisement

Olefine een synthetische vezel die gewoonlijk wordt gebruikt in tapijten vanwege zijn vermogen om goed te dragen en laten vloerbedekking kosten laag. Olefine wordt ook wel polyproplene. Olefine tapijten kan weerstaan ​​sommige soorten vlekken goed, maar ze absorberen vettig knoeit gemakkelijk, wat betekent dat olievlekken zijn soms moeilijk te verwijderen. Het houden van een olefine tapijt schoon is makkelijker met een regelmatige reiniging routine die wordt uitgevoerd zelfs voordat vlekken ontstaan.

Wat je nodig hebt

  • Stofzuiger zachte doek spons Dish detergent Dull mes Bekleding / tapijtreiniger Dry reinigingsvloeistof

Vacuüm een ​​olefine tapijt op een regelmatige basis. De zuigkracht van de stofzuiger trekt vuil uit diep in de vezel, waardoor vlekken moeilijker te stellen.

Verwijder overtollige vloeistof uit polypropyleen vezels door te deppen met een zachte doek of papieren handdoeken zodra de lekkage heeft plaatsgevonden. Snelle reiniging voorkomt dat water en andere vloeistoffen uit de afwikkeling in het tapijt. Spons de resterende vloeistof met een vochtige spons en een paar druppels afwasmiddel voor kleine vlekken op te heffen.

Wrikken vaste materie - zoals modder, gedroogd voedsel of verf chips - off olefine vezels met een bot mes voordat u de rest van de vlek te verwijderen.

Cover vlekken, zoals voedsel, bloed, urine, braaksel en modder met een spray-on of vloeibare vorm tapijtreiniger of shampoo. Wrijf de stofzuiger in de vlek met een zachte doek. Vacuüm het gebied nadat het is opgedroogd.

Behandel vlekken die vettig of olieachtig van aard zijn - met inbegrip van make-up, chocolade, lotion, kleurpotloden, boter en olie - met een droge reinigingsvloeistof. Dep de plek met een zachte doek en vacuüm.

Share This Post