Index / Cars / Hoe schoon de Idle Air Control Motor of Valve

Share This Post

Cars

Hoe schoon de Idle Air Control Motor of Valve

Soms als je een bocht te nemen of stoppen bij een licht auto kraampjes, maar het begint direct een back-up en zal niet blijven draaien, tenzij je voet op het gas die de ruststand op gewoon een beetje. Stalling bij een inactieve of bijna-inactief word

AdvertisementSoms als je een bocht te nemen of stoppen bij een licht auto kraampjes, maar het begint direct een back-up en zal niet blijven draaien, tenzij je voet op het gas die de ruststand op gewoon een beetje. Stalling bij een inactieve of bijna-inactief wordt veroorzaakt door een aantal verschillende dingen, maar de grootste boosdoener is het stationair luchtmotor of de kleine zuigslang ernaast. Dit is een teken dat je stationair controle motor of klep een goede schoonmaak nodig zou kunnen hebben.

Wat je nodig hebt

Slangklem remover tool

Schroevendraaier (plat en Phillips kop)

1 blikje carburateur schoner

Grease rag

1/4 inch ratel en de juiste formaat socket (zeer waarschijnlijk een 10mm)

Controleer de zuigslang voor droge-rot of barsten en zorg ervoor dat het stevig wordt vastgeklemd. Als alles ziet er goed uit met dat, kunt u gaan naar het standby-luchtmotor of klep.

Vind de stationair, doorgaans nabij de gasklep. Koppel de kabelboom connector. Het kan zijn dat de platte schroevendraaier gebruiken om wrikken openen de snaps. De stationair lucht zal ofwel schroeven of bouten vast te houden in hebben. Meestal zijn er slechts twee. Met behulp van de juiste gereedschap, draai de stationair lucht uit het blok.

Bestudeer de inactieve lucht naald (het is ongeveer zo dik als uw pink). Als de naald is zwart, het is vies. Dat koolstofopbouw. Met behulp van de carburateur schoner, spray alleen de naald en veeg het schoon. Je moet om dit te doen een paar keer om alle koolstofopbouw uitstappen. Do carb cleaner niet op een van de elektrische onderdelen van de motor. Je mag niet in staat zijn om de inactieve luchtmotor perfect schoon te krijgen, maar dat is in orde. Laat de ruststand luchtmotor volledig drogen voordat het opnieuw installeren van het in uw auto.

Steek de ruststand luchtmotor weer in het blok. Draai de twee schroeven neer, heen en weer, totdat ze zijn knus. Laat ze niet te strak aan, omdat ze af kunnen breken in het blok. Ze hoeven alleen maar te worden knus. Steek de stekker weer in. Kijk om ervoor te zorgen dat u geen andere draden of de zuigslang in de buurt van de inactieve luchtmotor verjagen.

Start de auto. Je kan hebben om te rijden een beetje om te zien of het schoonmaken van het stationair luchtmotor of klep werkte. Als uw motor lampje brandt, controleer uw handleiding voor instructies over het wissen van codes. Als u werkt op een pre-1995 voertuigen, schakelt u de codes op de meeste merken en modellen door de accu los te koppelen gedurende vijf minuten. Als het haperende probleem aanhoudt, moet u uw auto op de juiste diagnose of de schoonmaak werkte niet. Het reinigen van de stationair werkt niet op alle auto's of alle soorten van het stationair draaien controle motoren en kleppen, maar het is het proberen waard, want het is niet een tijdrovende klus.

Hints

In nieuwsgierige de plastic snap met de kabelboom connector, wees voorzichtig dat u ze niet breken. Ze houden de connector stevig op zijn plaats. Als het uit zou komen als je aan het rijden bent, zal je hetzelfde probleem dat u probeert te repareren hebben!

Controleer altijd de handleiding van uw gebruiker voordat de accu los te koppelen om de codes te wissen. Loskoppelen van de batterij kan grote schade aanrichten aan computersystemen en alarmsystemen.

Share This Post