Index / Huis / Hoe schoon A / C Compressor Coils

Share This Post

Huis

Hoe schoon A / C Compressor Coils

Er zijn twee sets van de compressor rollen op een aircosysteem. De outdoor spoel heet de afkoelingscondensor. Het interieur spoel het verdampende spoel. Het is noodzakelijk dat beide spoelen schoon gehouden, zodat het airconditioningsysteem kan werke

AdvertisementEr zijn twee sets van de compressor rollen op een aircosysteem. De outdoor spoel heet de afkoelingscondensor. Het interieur spoel het verdampende spoel. Het is noodzakelijk dat beide spoelen schoon gehouden, zodat het airconditioningsysteem kan werken het meest efficiënt. De toegang tot de outdoor condenserende spoel staat wijd open. De spoelen kan worden gezien door op te staan ​​naast de buitenunit. Het verkrijgen van toegang tot het interieur door verdamping spiraal kan de verwijdering van het luchtfilter te nemen. Het kan ook wonen achter een metalen paneel met de tekst "koeling toegang spoel."

Wat je nodig hebt

 • Tuinslang

  Schroevendraaier (optioneel)

  spuitopzet

  Stofzuiger

  borstel

  Vervanging luchtfilter

outdoor Coil

Verwijder de stroomtoevoer naar de airconditioning unit door het afsluiten van de stroomonderbreker die de bevoegdheden van het apparaat. U kunt ook naar de belangrijkste zekering te trekken als een stroomonderbreker niet wordt gebruikt.

Sluit de tuinslang aan op de dichtstbijzijnde outdoor water aansluiting. Indien mogelijk, toegang krijgen tot het inwendige van de behuizing buitenbatterij unit. Gebruik de schroevendraaier en verwijder de vier schroeven waarmee de top fan guard plaats te houden.

Gebruik de spray beslag op de tuinslang en spuit de spoelen met water vanuit de buitenunit. Typisch de lucht wordt van buiten naar binnen, en door het apparaat. Als u de spoelen van binnen naar buiten kan wassen, eventueel vuil getrokken in de spoelen zal worden terug naar buiten geduwd.

Vervang de top fan guard scherm en ga naar de indoor spoel.

indoor Coil

Verwijder het luchtfilter uit de airconditioning unit. Als u toegang tot de spoel kan verkrijgen, is het niet nodig om het zijpaneel te verwijderen.

Verwijder het zijpaneel door één of twee schroeven waarmee de metalen plaat op zijn plaats te trekken. Trek het paneel van de airconditioning behuizing.

Plaats de opzetborstel op het uiteinde van de stofzuigerslang. Zet het vacuüm op en voorzichtig de borstel over de spoelen draaien. Oefen geen druk uit op de dunne metalen lamellen van het interieur spoel. Laat het vacuüm om losse puin te trekken van de metalen vinnen.

Vervang de toegang panel, wanneer de rollen worden gereinigd. Plaats een nieuw luchtfilter in het filterhuis. Reenergize de airconditioning circuit.

Hints

Laat de airco unit te zitten voor minstens een half uur voor het schoonmaken van de spoelen als het apparaat heeft gelopen.

Zorg ervoor dat het interieur rollen helemaal droog zijn voordat u de unit. Overtollig water links op de spoelen kunnen migreren naar het leidingwerk en schimmel kunnen vormen.

Nooit schoon of dienst een airco unit met de stroom aan. Het apparaat kan automatisch starten. Roterende fans kunnen ernstig letsel aan handen en vingers veroorzaken.

Share This Post