Index / ouderschap / Hoe School Bibliothecarissen Help Kids

Share This Post

ouderschap

Hoe School Bibliothecarissen Help Kids

Bibliothecarissen zijn al lange tijd een belangrijk onderdeel van het schoolsysteem. Echter, hun traditionele rol is sterk uitgebreid in de leeftijd van instant informatie en technologische vooruitgang. Naast het opzetten en onderhouden van een bibli

AdvertisementBibliothecarissen zijn al lange tijd een belangrijk onderdeel van het schoolsysteem. Echter, hun traditionele rol is sterk uitgebreid in de leeftijd van instant informatie en technologische vooruitgang. Naast het opzetten en onderhouden van een bibliotheek en het helpen van studenten te bevorderen een liefde voor boeken, bibliothecarissen nu verantwoordelijk zijn voor het onderwijs studenten om computerprogramma's te navigeren en onderzoek op verschillende manieren.

Basics

Basisscholen hebben meestal een bibliotheek die toegankelijk is voor studenten een bepaald aantal dagen per week is. De tijd is gestructureerd, maar ook de gelegenheid voor een elementaire student aan individuele tijd met de bibliothecaris, die hardop kunnen lezen om hem of leren bibliotheek vaardigheden. Deze omvatten het begrip van de lay-out van een bibliotheek en het vinden van specifieke onderdelen zoals fictie, non-fictie en referentie. Kinderen mogen tijdschriften en kranten inzage en check-out-klasse geschikte boeken. Midden-en middelbare scholieren zijn meestal toegestaan ​​meer library tijd die minder gestructureerd. De bibliothecaris is meer een facilitator, het helpen van studenten vinden wat ze nodig hebben, terwijl de versterking van hun kennis van hoe de beschikbare middelen te gebruiken.

Geletterdheid

School bibliothecarissen kunnen studenten te helpen ontwikkelen van een liefde voor de literatuur door het stimuleren van discussies over de boeken die ze lezen of door het lezen hardop aan hen. Veel kinderen nu take-state mandaat examens waarin ze moeten passages uit fictie, non-fictie en verklarende teksten lezen, dan vragen beantwoorden over hen. Bibliothecarissen hebben de mogelijkheid om uiteen te zetten over vele onderwerpen en verken verschillende auteurs en historische boeken die de leerlingen als ze zich voorbereiden om tests te nemen zal helpen.

Academic

Schoolbibliothecarissen zijn gecertificeerd personeel die broodnodige academische hulp kunnen bieden. Leerkrachten instrueren en toe te wijzen, maar misschien niet over de nodige tijd om aanvullende bijstand te verlenen aan studenten. Ze moeten een open lijn van communicatie met de bibliothecaris te hebben en te coördineren schema's voor één-op-één en kleine groep studie en onderzoek sessies. De bibliothecaris kan deze tijd gebruiken om te helpen elke student informatie vinden over onderwerpen die momenteel onderzocht. Bibliothecarissen kunnen ook cruciale hulp aan iedere student die zou kunnen worstelen in het lezen en andere onderwerpen. Deze diensten hebben duidelijk een directe impact op succes van de studenten. Een studie uitgevoerd door de Pennsylvania School Librarians Association in 2007 concludeerde dat arme en minderheidstalen leerlingen in scholen met een full-time bibliothecarissen hadden winsten in het lezen en schrijven van scores en waren minder waarschijnlijk slecht presterende te worden beschouwd.

Technologie

School bibliothecarissen zijn ook media specialisten die stroom op technologische vooruitgang voor onderzoek, met inbegrip van digitale downloads, e-books en zoekmachine optimalisatie te blijven. Studenten moeten bedreven zijn in de toegang tot deze middelen te zijn. Bibliothecarissen moeten instructie in evenwicht te brengen in deze nieuwe ontwikkelingen, terwijl de nadruk op het belang van de traditionele gedrukte referentie-bronnen, zoals encyclopedieën bij het schrijven van research papers of werken op schoolprojecten.

Share This Post