Index / Sport en fitness / Hoe Rock Climbing Shoes Reinig

Share This Post

Sport en fitness

Hoe Rock Climbing Shoes Reinig

-Rock klimschoenen verduren zware omstandigheden. Aan de buitenkant, worden ze bedekt met vuil en gruis. Aan de binnenkant, ze zich ophopen al het zweet je voeten en benen te genereren tijdens het klimmen. Maar je hoeft niet om uw schoenen in zo'n er

Advertisement-Rock klimschoenen verduren zware omstandigheden. Aan de buitenkant, worden ze bedekt met vuil en gruis. Aan de binnenkant, ze zich ophopen al het zweet je voeten en benen te genereren tijdens het klimmen. Maar je hoeft niet om uw schoenen in zo'n erbarmelijke staat, en je kunt meer vrienden te maken tijdens het klimmen als je schoenen zijn fris en geurvrij. Een snelle reiniging procedure - die, kritisch, niet de wasmachine te betrekken - is alles wat nodig is om uw vuile schoenen een make-over te geven.

Wat je nodig hebt

Medium-stevigheid borstel Zachte doeken Warm water Ontsmettingsalcohol Tandenborstel Odor-reducerende behandeling, indien gewenst (zoals in de handel verkrijgbaar chemische sprays, droger vellen of ceder schoen inserts)

Bestrijk de buitenkant van de schoenen met de borstel om vuil te verwijderen.

Gebruik een zachte doek gedrenkt in warm water te vegen langs de buitenkant van de schoen. Veters (als uw schoenen hebben hen) kan worden verwijderd en gewassen in een lingerie tas in de wasmachine, vervolgens aan de lucht gedroogd.

Reinig de rubberen zolen van de klimschoenen grondig. De schoner ze zijn, hoe taaier zullen zij voor een effectievere klimmen. Wrijven alcohol op een doek kan indien gewenst aan kleverige gevoel van de zolen 'terug te brengen worden gebruikt in plaats van water.

Reinig de binnenkant van de schoenen met een tweede vochtig doekje. Verwijder de inlegzolen, indien mogelijk voor uw schoenen, en veeg ze neer boven- en onderkant. Bevochtig de tandenborstel en maak de spleten in de schoen om het resterende vuil te verwijderen. Als uw steunzolen erg vuil of versleten zijn, overwegen ze te vervangen door nieuwe zolen.

Laat de schoenen aan de lucht drogen. Vermijden dat ze in directe warmte van een oven of een haardroger en zijn de hitte te intens en kan het leer, rubber en synthetische materialen van de schoenen beschadigen. U kunt ervoor kiezen om een ​​geur-reducerende optie van een soort te zetten - zoals een geurende droger sheet of ceder zoolinzet - in de schoenen, terwijl ze droog of kort daarna.

Hints

Vermijd de ophoping van vuil en geur op je rotsklimmen schoenen door het snel ze naar beneden af ​​te vegen en waardoor ze goed drogen na elke beklimming sessie. Maak de veters of klittenband en open de schoenen tot aan de lucht, zodat het zweet kan drogen en vuil kan worden uitgeschud. Preventieve zorg zal uw schoenen schoon te houden en draagbaar voor de lange termijn.

Hoewel het verleidelijk is, niet je klimschoenen wassen in de wasmachine. De veters (als uw schoenen hebben hen) kan zeker verdragen een wassen, maar het wasprogramma - en in het bijzonder de droger - kan je schoenen permanent beschadigen. Sommige klimmers gebruiken baking soda, voet poeder of andere poedervormige producten om te proberen hun schoenen fris en geurvrij houden. Andere klimmers hebben gemeld dat de poeders worden aangekoekt in de schoenen en kan onaangenaam wrijven of voelen slick op hun voeten. Als u een poeder te gebruiken, in gedachten houden dat het moeilijk kan zijn om het terug uit de schoen te krijgen, en je kan uiteindelijk willen nieuwe schoenen.

Share This Post