Index / Tuin / Hoe Planten Gain Weight?

Share This Post

Tuin

Hoe Planten Gain Weight?

Het is duidelijk dat een eikel krijgt gewicht als het groeit tot een volwassen eik; maar waar de extra massa vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het was pas in de jaren 1600 dat wetenschappers voor het eerst geprobeerd om uit te vinden hoe planten

AdvertisementHet is duidelijk dat een eikel krijgt gewicht als het groeit tot een volwassen eik; maar waar de extra massa vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het was pas in de jaren 1600 dat wetenschappers voor het eerst geprobeerd om uit te vinden hoe planten in gewicht.

Geschiedenis

In de 17e eeuw, een Belgische wetenschapper genaamd Jan Baptista van Helmont deden een experiment om te bepalen of planten geconsumeerd bodem als ze groeiden. Ten eerste, plantte hij een wilg in een pot; vijf jaar later, woog hij weer de bodem. Hij concludeerde planten moeten in gewicht door het nemen van op het water. Een eeuw later, een Engels wetenschapper genaamd Stephen Hales voerde aan dat planten opgedaan massa door de consumptie van de lucht plaats.

types

Noch man wist het, maar de bodem, water en lucht dragen allemaal bij aan de massa van een plant, hoewel water en lucht maken het belangrijkste bijdragen. Planten zijn meer dan 80 procent uit water; bovendien is de waterstofatomen in organische verbindingen afkomstig uit water. De koolstof en zuurstof in plantaardige organische verbindingen, daarentegen, afkomstig uit kooldioxide in de atmosfeer. Bovendien zijn veel belangrijke voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium uit de bodem.

Functie

Fotosynthese is een van de belangrijkste processen die plaatsvindt bij planten. Niet alleen leveren energie voor de plant, maar fixeert koolstof in de atmosfeer de plant nodig heeft om organische verbindingen zoals eiwitten en DNA te synthetiseren. Fotosynthese is essentieel voor plantengroei - en de resulterende gewichtstoename.

Share This Post