Index / Tuin / Hoe permanent te doden Ivy

Share This Post

Tuin

Hoe permanent te doden Ivy

Ivies verspreidde zich snel in de ruimten in de tuin te vullen, of je ze gebruiken als bodembedekker of trein de plant op een latwerk of gebouw. Invasieve ivy planten zoals Engels klimop (Hedera helix), gekweekt in Amerikaanse ministerie van Landbouw

Advertisement

Ivies verspreidde zich snel in de ruimten in de tuin te vullen, of je ze gebruiken als bodembedekker of trein de plant op een latwerk of gebouw. Invasieve ivy planten zoals Engels klimop (Hedera helix), gekweekt in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 4 tot en met 9, en poison ivy (GIFSUMAK), die groeit in de zones 3 tot en met 10, kan over een ruimte te nemen, uitspreiden van de controleren en verstikking uit andere planten. Ongeacht de klimop ras, kunt u kiezen uit verschillende bestrijdingsmethoden voor uitroeiing.

Ivy kan soms worden geregeld door te snijden, met beide handen snoeiers voor kleine patches of een grasmaaier voor grote patches. Deze methode vereist geen chemicaliƫn, waardoor het veiligste voor gebruik in de nabijheid van andere gewenste planten, maar het vereist feit dat - het kan enkele maanden duren tot de klimop volledig en permanent te doden. Wanneer de bladeren worden afgesneden van de wortels, kan de planten geen fotosynthese. Ivy zou kunnen regrow van de wortels na het snijden, maar zal uiteindelijk stoppen met groeien als het eten winkels in de wortels worden besteed. Dikkere stengels en wortels zou kunnen blijken bijzonder hardnekkig, dus trek de wortels uit de grond met de hand of graven ze met een tuin troffel om uitroeiing te bespoedigen. Draag altijd lange mouwen, broek, dichte schoenen en handschoenen bij het werken met Poison Ivy, en steriliseer snoei gereedschap voor en na gebruik.

Niet-selectieve herbicide glyfosaat snel en effectief doodt klimop. U kunt de aankoop van 2 tot 3 procent glyfosaat producten in kant-en-klare formulering, of meng uw eigen uit een geconcentreerd product. Meng een product dat 46 procent glyfosaat in een hoeveelheid van 2 2/3 ons van glyfosaat tot 1 liter water, samen met 1 tot 2 ounces van een surfactant zoals plantaardige olie helpen bekleden de bladeren. Spray het herbicide direct op de klimop bladeren en stengels; laat ongeveer 10 dagen voor de bladeren te dessicate en sterven. U kunt ook de oplossing direct op gesneden stengels, waar het kan verplaatsen naar de wortels te poetsen. Probeer azijn als een alternatief als je wilt om chemische bestrijdingsmiddelen te vermijden. Huishouden gedistilleerde azijn werkt, maar tuinbouw azijn met 20 procent azijnzuur het meest effectief is.

De kleine, haar-achtige worteltjes op klimop stengels, ook wel bekend als holdfasts, kan de kleinste spleten in te voeren om de klimop tegen gebouwen en bomen te houden. De band is zo sterk dat als je trek aan de klimop terwijl het nog in leven is, loop je het risico te trekken uit boomschors of loskomen van de mortel uit tussen de bakstenen en stenen. Of u nu de klimop gesneden of bespoten met herbicide, moet u wachten totdat het blad is volledig bruin en verschrompeld voordat u het van een structuur te verwijderen. Als het blad sterft, de wortels krimpen en hun greep vrijgeven aan het oppervlak. Trek zachtjes aan de bond te testen alvorens naar beneden te trekken hard op de wijnstokken. Als de klimop groeit op een gebouw met losse of afbrokkelende mortel, is het beste om gewoon laat de doden klimop op zijn plaats, waardoor het natuurlijke verval.

Een dikke laag mulch blokkeert het zonlicht om te voorkomen dat klimop groeien. Nadat u te trekken, te graven of te doden de klimop met herbicide, leg doorlaatbare landscaping stof over de grond, overlappen de randen van het weefsel met ten minste 6 inch. Verspreid een 4- tot 6-inch laag mulch over het gehele gebied, misschien uitbreiden van een paar voet verder om rekening te houden voor het verspreiden van ondergrondse wortels. Boomschors mulch en andere organische mulch materialen ontleden na verloop van tijd en moeten worden aangevuld met verse mulch of twee keer per jaar. Indien nieuwe scheuten ivy duwen door de mulch laag, snij ze tot onder de mulch mogelijk of knip de top van de stam en penseel op sommige herbicide aan de plant te doden.

Share This Post