Index / tech / Hoe op te sporen Fake Foto's

Share This Post

tech

Hoe op te sporen Fake Foto's

Vanwege het wijdverbreide gebruik van digitale technologie, het genereren van nep-foto's is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het maken van nep-foto's van beroemdheden om indruk op je vrienden of dokteren media foto's om de publieke opinie te verandere

Advertisement

Vanwege het wijdverbreide gebruik van digitale technologie, het genereren van nep-foto's is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het maken van nep-foto's van beroemdheden om indruk op je vrienden of dokteren media foto's om de publieke opinie te veranderen is net zo eenvoudig. Fakes zijn gemaakt, hetzij door het samenvoegen van twee of meer foto's of het veranderen van een bestaande afbeelding. Omdat beeldmanipulatie gebeurt op het pixelniveau, opsporing is niet zo makkelijk als het was voor het digitale tijdperk. Tricky vervalsingen kunnen worden blootgesteld door algoritmes die verschillen of statistische onregelmatigheden op het bit niveau te detecteren.

Wat je nodig hebt

afbeelding Editor

Kijk voor de hand liggende afwijkingen op de foto. Dit kan onder meer, voorwerpen niet in de juiste perspectief, inconsistent hoeken van reflectie of onverwachte discontinuïteiten. Controleer op inconsistente schaduwen of functies die iets groter of kleiner dan normaal lijken. Inconsistenties kan de foto te openbaren aan een nep.

Lancering van de verf, het beeld het uitgeven hulpmiddel dat wordt geleverd met Windows, opent u het beeld en inzoomen op het gebied dat u wilt onderzoeken om te detecteren of de foto is een fake. Kijk of je pixilation halo's rond de omtrek te vinden. Als kleuren of lijnen niet line-up precies goed, dan kan de foto een nep.

Stuur uw foto naar een professionele beeldbewerking lab als de voorgaande stappen niet kwam opdagen ongebruikelijk kunstvoorwerpen maar je nog steeds vermoedt dat het beeld zou zijn vervalst. Het lab zal in staat zijn om te detecteren of de foto is een fake.

Koop uw eigen beeld analyse software als je een constante aanvoer van foto's te analyseren. Beeldanalyse software kan duur zijn.

Hints

Om de verf te openen in Windows, toegang tot programma's -> Accessoires -> Paint.

Veel digitale camera's vertoning 'pixilation halo's' bij het fotograferen van objecten tegen zeer helder achtergronden. Alvorens te concluderen dat het object onder de loep is toegevoegd check de contouren van andere objecten.

Share This Post