Index / Cars / Hoe op te laden airconditioning met freon in een Hyundai Sonata

Share This Post

Cars

Hoe op te laden airconditioning met freon in een Hyundai Sonata

Als uw Sonata is vervaardigd na 1994, is het mogelijk om het systeem met R134 koelmiddel opladen zolang alle onderdelen goed werken. Modellen die in of vóór 1994 kan R12 koelmiddel gebruiken en zal moeten worden ingebouwd om R134 koelmiddel acceptere

Advertisement

Als uw Sonata is vervaardigd na 1994, is het mogelijk om het systeem met R134 koelmiddel opladen zolang alle onderdelen goed werken. Modellen die in of vóór 1994 kan R12 koelmiddel gebruiken en zal moeten worden ingebouwd om R134 koelmiddel accepteren voordat u het systeem kunt opladen.

Wat je nodig hebt

Veiligheidsbril

handschoenen

Lekzoekkoffer

manometer

R134 refill kit

Controleer de airconditioning lijnen van uw Hyundai Sonata op beschadigingen. Lekdetectie kits zijn beschikbaar om te helpen bij het opsporen en lekken te dichten kleine. Als u lekken of beschadigde delen opmerken, moet je vervangen of te repareren voordat u het systeem op te laden. Houd in gedachten dat het illegaal is om koudemiddel lozen in de lucht. Dit geldt ook voor koelmiddel dat lekt uit een opgeladen systeem dat je weet lekken.

Vind de lagedrukzijde poort. Deze poort is tussen de compressor en de firewall. Het heeft een gele of blauwe cap gemarkeerde L of LOW. Neem de dop eraf en zet het opzij. U zal hebben om het later te vervangen.

Kijk naar de lagedrukzijde poort connector om te bepalen of het systeem is compatibel met R134 koelmiddel. Als je ziet snelkoppeling kleppen, is het R134 compatibel en u kunt doorgaan met het laden. Als je ziet schroef op kleppen, het systeem neemt R12 en je nodig hebt om het achteraf naar R134 aanvaarden omdat R12 en R134 onverenigbaar zijn. Mengen van de twee kan ernstige schade aan het systeem veroorzaken.

Controleer de druk op de lagedrukzijde van het systeem met behulp van een auto-airco manometer. Om dit te doen, zet de ontsteking en de airconditioner. Het moet op het ventilatortoerental en de laagste temperatuur tot een nauwkeurige drukmeting krijgen.

Voeg R134 koelmiddel aan de lagedrukzijde. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen op te volgen op de kit. Deze verschillen met verschillende kits. Houd in gedachten dat het meer dan één blikje kan duren voordat het systeem volledig op te laden. Zorg ervoor dat u de druk vaak te controleren, zodat u kunt er zeker van om de druk binnen veilige grenzen te houden.

Sluit de klep en verwijder de refill kit of kan vanuit de haven ventiel. Volg de aanwijzingen van de fabrikant wanneer u dit doet. Zorg ervoor dat u de dop op de lagedrukzijde poort klep te vervangen.

Geef het koelmiddel tijd te laten circuleren door het verlaten van de motor draait en de airconditioner op voor ten minste 15 minuten.

Hints

In bepaalde gebieden moet u een vergunning nodig hebt om alle soorten koudemiddel, inclusief R134 aan te schaffen. Als u in een van deze gebieden wonen, neem uw Sonata naar een monteur of dienst garage om het systeem opgeladen te hebben.

Draag een veiligheidsbril en handschoenen wanneer u de airconditioner in uw Hyundai Sonata op te laden.

Probeer niet om de High Pressure Side repareren of te veel van het systeem. De airconditioning systeem staat onder extreme druk en kan exploderen waardoor letsel of de dood.

Share This Post