Index / Cars / Hoe op te laden 2005 Ford Taurus Air Conditioning

Share This Post

Cars

Hoe op te laden 2005 Ford Taurus Air Conditioning

Net als in elke andere auto, de airconditioning in de 2005 Ford Taurus is afhankelijk van een koelmiddel R134a. Koelmiddel heeft een levensduur van maximaal 10 jaar, zodat de airconditioner in uw auto moet een lange tijd duren voordat je nodig hebt o

AdvertisementNet als in elke andere auto, de airconditioning in de 2005 Ford Taurus is afhankelijk van een koelmiddel R134a. Koelmiddel heeft een levensduur van maximaal 10 jaar, zodat de airconditioner in uw auto moet een lange tijd duren voordat je nodig hebt om het op te laden. Het opladen van de airco-systeem in uw Stier zelf bespaart u de kosten van het hebben van een monteur het voor u doen.

Wat je nodig hebt

Koudemiddel R134a kit met ingebouwde manometer

verstelbare moersleutel

Open uw kap en zoek de airconditioner low-side montage, in de buurt van de radiator aan de rechterzijde van de auto. De low-side montage zal een "L" label op het hebben, aan de lage kant van de airconditioning unit aan te geven. Een soortgelijk worden voorzien van een "H" op het, aan de hoge kant van de airconditioning unit aan te geven, zal de buurt zijn door.

Schroef de low-side fitting cap met uw verstelbare moersleutel en haal hem uit het apparaat. Het verwijderen van de kap zal een poort openen voor uw lage kant.

Steek het mondstuk van de meter in de lage-zijpoort. Druk op het mondstuk volledig plaatst u deze veilig. Trek voorzichtig of wiebelen de spuitmond eenmaal is geplaatst om ervoor te zorgen dat het veilig is.

Bevestig de R134a om uw meter nozzle volgens de instructies van de fabrikant. Sommige bussen hebben schroefdraad bouten en moeren, terwijl anderen een brekende mechanisme dat vastklikt.

Zet uw Taurus.

Zet de airco op de koudste stand, zo hoog als het zal gaan.

Lees de huidige koelmiddel niveau op uw meter. De meter heeft indicatoren die de hoeveelheid koelmiddel die op dit moment wordt het opladen van uw airconditioner en een grafiek die de gemiddelde aanbevolen niveaus (zowel hoge als lage) hoeveel koelmiddel je moet gebruiken lijsten meten. Er zijn verschillende modellen van de Ford Taurus 2005, zoals de SE en SEL, en elk heeft een andere aanbevolen koelmiddel niveau. Neem contact op met uw lokale Ford dealer en vraag de service-afdeling wat de aanbevolen koelmiddel niveau is voor uw specifieke model van de Taurus. Laat je Voertuig Identificatie Nummer (VIN) klaar voor een snellere service.

Vulling uw koelmiddel aanbevolen niveau van Ford door de trekker te trekken (of afvuurmechanisme) op uw blikje R134a gedurende drie tot vijf seconden per keer en dan los te laten, maar alleen als de compressor wordt ingeschakeld. Uw compressor op wanneer je een lichte zoemend horen en zoemend geluid afkomstig van de airconditioner, die is gelegen aan de rechterkant van uw low-side fitting (de locatie van uw meter nozzle). Kennis te nemen van de nieuwe lezing van de meter. Herhaal dit proces tot de meter aangeeft dat u de juiste hoeveelheid R134a in uw airconditioner.

Schakel de Stier.

Verwijder de meter mondstuk door het opheffen van deze recht uit de poort.

Vervang de low-side fitting cap door te schroeven terug op de haven met uw verstelbare sleutel.

Hints

Een vergunning is vereist voor het koelmiddel gevonden voertuigen die vóór 1995, R12 behandelen. Voertuigen die worden vervaardigd na 1995, met inbegrip van de Ford Taurus 2005 gebruiken R134a, dat een licentie voor het gebruik niet vereist.

Share This Post