Index / Tuin / Hoe om wortel Holly Stekken

Share This Post

Tuin

Hoe om wortel Holly Stekken

De hulstboom is een knappe evergreen die kleur geeft in uw tuin tijdens de winter, wanneer al het andere is slapende. U kunt stekken genomen van een gezonde boom te starten en beginnen met een aantal nieuwe hulst bomen zonder te betalen voor iets and

AdvertisementDe hulstboom is een knappe evergreen die kleur geeft in uw tuin tijdens de winter, wanneer al het andere is slapende. U kunt stekken genomen van een gezonde boom te starten en beginnen met een aantal nieuwe hulst bomen zonder te betalen voor iets anders dan steriele potgrond en de materialen die nodig zijn om de stekken binnenshuis groeien. Binnen een paar jaar, zal uw stekken zijn gegroeid tot kleine bomen.

Wat je nodig hebt

 • Snoeischaar

  6-inch deep aanplant container

  Veenmos

  Zand

  Plastieken zak

  Potgrond

Neem stekken van de uiteinden van een kantoor waar het hout is 1 jaar oud of minder. Maak een rechte snede met snoeischaar, net voorbij een knop site, het selecteren van 6-inch stukken.

Stel het snijden in een bak met water, zodat de snede een kans om te drogen heeft. Verwijder de onderste bladeren, zodat de oppervlakte vindt u begraven schoon is.

Vul een beplanting container met een schone mix van een deel zand en een deel veenmos. Bevochtig de mix met water te mengen totdat er geen droge plekken en het water afvoeren van de bodem.

Por 3-inch-diepe gaten in de houder met de achterkant van een potlood, waarbij de gaten 2 inches van elkaar.

Schuif de stekken in de gaten en aanstampen van de grond rond de stengels met je vingers om een ​​goede bodem-to-fabriek contact te maken.

Wikkel de aanplant container met een doorzichtige plastic zak om een ​​hoge luchtvochtigheid op peil te houden. Zet de container in een warme kamer met temperaturen tussen de 60 en 70 graden Fahrenheit.

Controleer de container per week op tekenen van groei en om ervoor te zorgen dat de bodem vochtig is. Verwacht te toppen zwelling of nieuwe bladeren na ongeveer vier tot zes weken.

Verwijder de plastic afdekking als je ziet tekenen van groei en de container in een zonnig raam.

Verwijder de stek zorgvuldig, houden zo veel grond rond de wortels mogelijk door het draaien van de container op zijn kant en met een kleine plamuurmes het verwijderen van de hulst veilig snijden.

Transplantatie de stekken in een grotere pot gevuld met vochtige potgrond of buiten in het voorjaar na alle gevaar van vorst voorbij is. Zoek een beplanting plek waar het vol zonlicht kan krijgen en goed doorlatende grond.

Share This Post