Index / Sport en fitness / Hoe om uw boot Engine gebruiken om de Boat Trim

Share This Post

Sport en fitness

Hoe om uw boot Engine gebruiken om de Boat Trim

Nieuwe watersporters vaak ten onrechte geloven dat het besturen van een boot is als het besturen van een auto. Er zijn een paar verschillen die iedereen na te denken over varen behoeften te begrijpen voordat je achter het stuur. De belangrijkste over

Advertisement

Nieuwe watersporters vaak ten onrechte geloven dat het besturen van een boot is als het besturen van een auto. Er zijn een paar verschillen die iedereen na te denken over varen behoeften te begrijpen voordat je achter het stuur. De belangrijkste overweging is dat het oppervlak u boven bewegen is niet vast. Om een ​​vlotte rit en een goede balans prestaties op het water is van levensbelang. De beste manier om het probleem van het houden van een boot in evenwicht gehouden op het oppervlak van het water op te lossen is met de motor trim.

Het houden van uw boot op het vliegtuig

Begrijpen hoe een boot werkt op de hoogte blijven van het water. De meerderheid van de pleziervaartuigen zijn schaven boten. Ze opstaan ​​en rijden op de top van het water met minimaal contact op kruissnelheden. Schuif de gashendel naar voren om meer stroom te voorzien. Het is normaal, voor een korte tijd voor de boeg (voorkant van de boot) om pop-up hoger dan de achtersteven (achterkant van de boot) tot het egaliseert out "op het vliegtuig."

Laat de motor trimvlak schakelaar aan de zijkant van de gashendel, met uw duim terwijl je versnellen of vertragen om de juiste positie in het water te houden. Let op de meter op je dashboard. U kunt de mate van kanteling uw motor door het dashboard meter te vertellen.

Trim de motor naar beneden als de boeg in de lucht blijft. Rijden met de boeg hoog is porpoising. Niet alleen porpoising invloed optimale prestatie, maar ook gevaarlijk. Het maakt de boot meer vatbaar voor kapseizen of flipping uit golven of scherpe manoeuvres. De motor wordt up te ver meestal veroorzaakt porpoising.

Trim de motor indien de boeg te laag is. Wanneer de boeg lager is dan de achtersteven, wordt het genoemd "duiken." Duiken kan ernstige ongevallen bij hoge snelheden veroorzaken bij het veroorzaken van de voorkant van de boot om te duiken in een golf, en verzadigen van de binnenkant van de boot met water.

Houd de boot zo horizontaal mogelijk. Zelfs als duiken of porpoising niet katastrofisch ongevallen zoals verzadigen of kapseizen veroorzaken, veroorzaakt het veel te slepen op uw boot. Dat maakt de motor harder werken, en je hoeft niet zo veel prestaties, of gas kilometers, van uw vaartuig te krijgen.

Kijk naar de motor als de meters zeggen dat je moet vlak zijn, maar de boot is niet goed rijden. Beweeg de motor en controleer om te zien dat het zich heeft verplaatst, of hebben een spotter u vertellen of de motor in beweging is wanneer u de trimschakelaar raken.

Share This Post