Index / Cars / Hoe om trekkracht op Rail Cars Bereken

Share This Post

Cars

Hoe om trekkracht op Rail Cars Bereken

Een locomotief dissel, of koppeling, verbindt de locomotief aan de rail auto's die hij trekt. De trekkracht is de maximale lengte-kracht die de locomotief kan uitoefenen via de dissel, en is gebaseerd op de kenmerken van de locomotief en de rails het

Advertisement

Een locomotief dissel, of koppeling, verbindt de locomotief aan de rail auto's die hij trekt. De trekkracht is de maximale lengte-kracht die de locomotief kan uitoefenen via de dissel, en is gebaseerd op de kenmerken van de locomotief en de rails het reizen op. De trekkracht initieert in de locomotief en wordt overgebracht door de aandrijfwielen aan de rail.

Wat je nodig hebt

Rekenmachine

Brutogewicht van het voertuig

Coëfficiënt van wiel / rail wrijving

Vehicle draaimoment

Gear vermindering waarde

Straal van aandrijfwiel

Bereken de rolweerstand (RR) van de locomotief door het vermenigvuldigen van het bruto voertuiggewicht (GWV) van de locomotief door de wrijvingscoëfficiënt tussen de wielen en de rails. Voor stalen wielen op stalen rails, kan de wrijvingscoëfficiënt conservatieve schattingen op 0,002. De eenheid van de rolweerstand is ofwel Newton (metrisch) of pond (US).

RR = GWV * 0.002

Bereken het uitgaand koppel (OT) van de locomotief door het vermenigvuldigen van het voertuig koppel (VT) van de overbrengingsverhouding (GRR). De eenheid van de output koppel is ofwel newton-meter (metrisch) of inch-pond (US).

OT = VT * GRR

Bereken de voorwaartse krachtuitvoerelement (FFO) wordt door het uitgaande koppel (OT) van de straal van het aandrijfwiel (r). De straal moet worden gemeten in meters of inches om de eenheden van het uitgaand koppel aan te passen. zal de voorwaartse kracht uitgang een eenheid van ofwel Newton (metrisch) of pond (VS) hebben.

FFO = OT / r

Bereken de trekkracht (DP) door het aftrekken van de rolweerstand (RR) van de voorwaartse kracht uitgang (FFO). De eenheid van de trekkracht is ofwel Newton (metrisch) of pond (US).

DP = FFO - RR

Hints

Deze berekeningen veronderstellen dat de locomotief en het spoor auto's zijn op een vlakke ondergrond, niet op een helling.

Share This Post