Index / Gezondheid / Hoe om te weten wanneer Lice Nits Are Dead

Share This Post

Gezondheid

Hoe om te weten wanneer Lice Nits Are Dead

Luizen zijn kleine parasitaire insecten. U kunt leren je luizen wanneer je constant krassen op je hoofdhuid, of als je het gevoel alsof je hoofdhuid kruipt. Proberen te onderscheiden of een nit (het ei van de vrouwelijke luis) bevat nog een onrijpe l

Advertisement

Luizen zijn kleine parasitaire insecten. U kunt leren je luizen wanneer je constant krassen op je hoofdhuid, of als je het gevoel alsof je hoofdhuid kruipt. Proberen te onderscheiden of een nit (het ei van de vrouwelijke luis) bevat nog een onrijpe luis kan moeilijk zijn. Als de neten dood zijn, de eieren bevatten niet langer leven luizen. Het kan nuttig zijn om naar een arts om erachter te komen of de neten je ziet bevatten levende luizen zijn.

Wat je nodig hebt

luizenkam

Vergrootglas

Sluiten Onderzoek

Met behulp van een fijne kam, zoals een luizenkam, neem dan een gedeelte van het haar en langzaam kam uit je hoofdhuid. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, neten zijn het meest waarschijnlijk langs een zijde gevonden moet worden gehecht aan uw haarschacht, binnen een kwart tot een halve inch van de basis. Elke eieren zie je verder op de haarschacht hebben waarschijnlijk al uitgekomen.

Met behulp van een vergrootglas, op zoek naar neten dat witachtige in kleur zijn en zien eruit als kleine, gezwollen rijstkorrels. Eieren die niet meer leven luizen bevatten, wit zijn.

Te identificeren als een ei bevat een luis embryo, op zoek naar een nit dat een koffie gekleurde uitstraling heeft. Nits die zojuist zijn gelegd verschijnen gelig of grijs.

U kunt zien of een nit is dood wanneer u probeert om het te verwijderen. Live-neten zijn moeilijker te verwijderen omdat ze stevig vastgelijmd aan het oppervlak van de haarschacht.

Of u nu levende of dode neten vinden, is het belangrijk om ze te verwijderen met uw vingertoppen of een kam. Zorg ervoor dat u de behandeling van uw besmetting te voorkomen dat anderen besmet te raken.

Physician's Onderzoek

Heb je hoofdhuid onderzocht door een arts. Laat uw arts weten wanneer uw symptomen begon, zodat hij de omvang van uw luizenplaag kan bepalen en als de luizen zijn nog steeds actief.

Vraag uw arts om een ​​zwart licht te gebruiken om neten te identificeren. Een vergrootglas gehecht aan het licht zal haar helpen lokaliseren neten gemakkelijker. Volgens kinderarts Dr. Greene, wordt live luizen neten gloed, terwijl dode neten of lege ei darmen niet.

Laat uw arts de behandeling van uw hoofd eventuele neten worden gevonden. Dit is belangrijk om te voorkomen neten uitkomen.

Hints

Als u een luizenplaag, beginnen met de behandeling onmiddellijk.

Verwijder neten of levende luizen met ofwel uw nagel of een fijne kam. Gooi de nit of luis op een tissue of door het uitvoeren van de kam onder warm water.

Verwijder eventuele neten die onmiddellijk zijn dicht bij de hoofdhuid.

Vermijd head-to-head contact met andere mensen. Zo luizen gebruikelijk dat van persoon tot persoon.

Share This Post