Index / Gezondheid / Hoe om te weten als u kanker

Share This Post

Gezondheid

Hoe om te weten als u kanker

Er zijn tientallen verschillende soorten kanker, maar velen van hen hebben dezelfde symptomen. Als u vermoedt dat u een vorm van kanker zou kunnen hebben, is het belangrijk dat je een grondig zelfonderzoek om te zien of u nieuwe mollen, vreemde knobb

AdvertisementEr zijn tientallen verschillende soorten kanker, maar velen van hen hebben dezelfde symptomen. Als u vermoedt dat u een vorm van kanker zou kunnen hebben, is het belangrijk dat je een grondig zelfonderzoek om te zien of u nieuwe mollen, vreemde knobbels of andere gezwellen hebben ontwikkeld, vooral als je familie heeft een geschiedenis van één of meer vormen van kanker. Maar zelfs als je wat lijkt te zijn tekenen van de ziekte zijn, de enige echte manier om erachter te komen zeker is door middel van een medische diagnose.

Controleer of zweren die niet genezen. In het bijzonder op zoek naar en houden een oogje op zweren dat niet beter na verloop van tijd krijg, worden steeds groter, beginnen te meer pijn en / of beginnen te bloeden. Dit zijn alle potentiële tekens van huidkanker.

Onderzoek elke nieuwe klonten die zijn ontwikkeld op je lichaam. Een plotselinge, onverklaarbare forfaitair kan kwaadaardig zijn, vooral als het kan worden gevonden in de borst gebied op vrouwen of het scrotum gebied op mannen.

Bestuderen nieuwe en bestaande moedervlekken op je lichaam om te zien of ze veranderen vorm, kleur en / of grootte. Als een van deze dingen gebeurt, kan het een teken van melanoom, een minder voorkomende vorm van huidkanker, dat treft voornamelijk blanke mannen zijn.

Monitor een zeurende hoest en andere, gerelateerde problemen. Longkanker kan een aanhoudende hoest, evenals kortademigheid, een verandering in de stem, extreme heesheid en zelfs ophoesten van bloed veroorzaken. Als je een roker bent, moet u zeker op de hoogte van deze symptomen.

Houd een oogje op elke ongewone, onverklaarbare bloeden. Wanneer bijvoorbeeld bloed begint te ontladen uit de tepels, penis of andere openingen, kan een teken van kanker van de inwendige organen zijn. Bloed in de urine of ontlasting kan ook een teken zijn van kanker.

Raadpleeg een arts. Als u een van de bovenstaande symptomen hebben meegemaakt en vermoed dat het zou kunnen zijn als gevolg van kanker, een afspraak maken met een arts en hebben tests uit te voeren. Het is het een manier om uit te vinden voor zeker als je het hebt, wat voor soort het is en wat, als er iets gedaan kan worden om het te genezen.

Share This Post