Index / Bedrijf / Hoe om te vragen voor Time Off voor sollicitatiegesprekken

Share This Post

Bedrijf

Hoe om te vragen voor Time Off voor sollicitatiegesprekken

Op zoek naar een baan, terwijl u op dit moment in dienst kan een uitdaging zijn. Zodra gecontacteerd om een ​​interview te plannen, veel werkzoekenden niet zeker weet hoe ze hun huidige werkgever te benaderen om te vragen om tijd bij te wonen. Er zij

Advertisement

Op zoek naar een baan, terwijl u op dit moment in dienst kan een uitdaging zijn. Zodra gecontacteerd om een ​​interview te plannen, veel werkzoekenden niet zeker weet hoe ze hun huidige werkgever te benaderen om te vragen om tijd bij te wonen. Er zijn een paar strategieën die je kunt gebruiken om de tijd weg doorgebracht van je huidige baan, terwijl ook de opvang van de programmering behoeften van uw potentiële toekomstige werkgever een minimum te beperken.

Voorzie uw baas met zo veel kennis mogelijk zodra uw interview is gepland. Dit zal het gemakkelijker maken voor te bereiden op uw afwezigheid om ervoor te zorgen dat de bedrijfsactiviteiten worden niet beïnvloed.

Plan uw interview zo vroeg in de ochtend of laat in de middag mogelijk. Hierdoor kunt u het interview bij te wonen, terwijl ook ervoor te zorgen dat u in staat om te werken voor ten minste de helft van de dag zal zijn. Dit is vooral belangrijk om per uur, nonexempt werknemers.

Gebruik uw lunchpauze of vraag een uitgebreide lunchpauze. Als u het bijwonen van een interview dat dicht bij uw huidige baan, kunt u in staat om dit in te knijpen tijdens je lunchpauze. Vraag je baas voor een uitgebreide lunchpauze in het geval het gesprek langer dan verwacht loopt.

Neem een ​​persoonlijk dag of gebruik vakantietijd zonder voortbordurend op de aard van uw afspraak. Als u plannen meerdere interviews, plannen ze op dezelfde dag om het meeste uit uw dag te maken van het werk.

Share This Post