Index / Huis / Hoe om te strippen en Splice Wire

Share This Post

Huis

Hoe om te strippen en Splice Wire

Of u nu het installeren van een lamp of het vervangen van een stopcontact, op een gegeven moment moet je om te strippen en splice draden. De meeste elektrische projecten vereisen splicing draden samen. Terwijl u dit doet klinkt misschien intimiderend

Advertisement

Of u nu het installeren van een lamp of het vervangen van een stopcontact, op een gegeven moment moet je om te strippen en splice draden. De meeste elektrische projecten vereisen splicing draden samen. Terwijl u dit doet klinkt misschien intimiderend, met de juiste hulpmiddelen meeste iedereen kan strippen en splice draden. Als je ambitieus voelt en je hebt die lamp op zijn plaats, nu is het tijd om te leren hoe.

Wat je nodig hebt

  • Draadsnijders

    Wire strippers

    elektrische tang

    Elektrische tape

Schakel de stroom uit om de bedrading op het hoofdpaneel. Gebruik draad strippers om af te strippen over een duim van de isolatie van de uiteinden van elke draad u splicing zijn. Zorg ervoor dat de bedrading niet wordt beschadigd, terwijl het strippen van de isolatie.

Splice beide uiteinden van blanke draad elkaar door ze naast elkaar en draaien met een paar elektrische tang. Drie of vier slagen van de tang maakt een voldoende band.

Bevestig een lasdop op het punt waar de twee draden samen draaien. Draai de draad moer totdat het goed past, of totdat je kan het niet meer draaien. Zorg ervoor dat de draad moer is de juiste maat voor de meter van de draad die u gebruikt.

Wikkel de draad moer en twee draden met elektrische tape om de verbinding te beveiligen. Bedek blootgestelde bedrading van elektrische tape.

Plooi de draden in de aansluitkast of uitlaat, afhankelijk van het type project dat u aan het doen bent. Installeer de afdekplaat. Schakel de stroom weer in en testen om ervoor te zorgen dat de verbinding is goed en je krijgt de macht om het apparaat of uitlaat.

Hints

Gebruik geen adereindhuls als deze zijn vaak niet veilig genoeg en kan een adequate verbinding niet te maken.

Raadpleeg een erkende elektricien in geval van twijfel bij het strippen en het verbinden van draden.

Share This Post