Index / Tuin / Hoe om te rijpen Pomelo

Share This Post

Tuin

Hoe om te rijpen Pomelo

Pomelo (Citrus maximus), vaak genoemd pummelo of grapefruit, is de voorouder van de moderne grapefruit en de grootste citrusvruchten in de wereld. Pomelo vruchten kan zo groot zijn als voetballen en hebben een dikke korst en roze, geel, wit of rood v

AdvertisementPomelo (Citrus maximus), vaak genoemd pummelo of grapefruit, is de voorouder van de moderne grapefruit en de grootste citrusvruchten in de wereld. Pomelo vruchten kan zo groot zijn als voetballen en hebben een dikke korst en roze, geel, wit of rood vlees. De vrucht varieert van rond tot peervormig en kunnen louche of zaadloze zijn. Om pomelo eten, afpellen van de korst, de segmenten te scheiden, dan opent u het segment membraan te verwijderen en eet de vrucht blaasjes. Pomelo kan uit de hand of in salades en andere gerechten worden gegeten. Net als andere citrusvruchten, heeft pomelo niet blijven om te rijpen als het eenmaal is geplukt uit de boom.

Wat je nodig hebt

  • mesh zakken

Laat pomelo's om te rijpen aan de boom als je ze zelf groeien. Laat het fruit in plaats zo lang mogelijk voor de oogst. De bomen kunnen bloemen en fruit meer dan een keer per jaar, maar de belangrijkste oogst van fruit begint te rijpen op de bomen rond november. De schil geel als de vrucht rijpt.

Plaats de vers geplukt pomelo's in een droge, goed geventileerde plek in de woning of garage waar ze niet bevriezen. Bewaar de vruchten voor maximaal drie maanden. Als de vruchten leeftijd, zal de schil gerimpeld en dieper geel worden, maar de vrucht zal binnen zoeter en sappiger dan vers geplukt fruit zijn. Hang de vruchten in enkele maas zakken, indien gewenst.

Kijk voor dunnere, glanzend korsten en fruit die zwaar voor zijn grootte lijkt bij het kopen van pomelo's bij de supermarkt. Bewaar het fruit in de koelkast of in een droge, goed geventileerde plek in de woning of garage voor een tot twee weken om het fruit aan de leeftijd toe te staan ​​en te zoeten.

Hints

De beste test voor de rijpheid is smaak. Als je pomelo's groeien, snijd open en proef het om zeker te zijn heeft gerijpt aan de boom lang genoeg. De meeste bomen op één enkele oogst per jaar.

Pomelo's hebben slechts 60 calorieën per 5-ounce portie, zonder vet of cholesterol en 25 gram vezels per portie. De vrucht is rijk aan vitamine C, met meer dan 100 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid, op basis van fruit en groenten - Meer Matters, een website onderhouden door de Produce for Better Health Foundation.

Als er te lang opgeslagen, kan de pomelo fruit bitter te zetten. Probeer het verpakken van het fruit in papier en op te slaan in geventileerde kratten. Overseas verladers pack de vrucht op deze manier en de pomelo's houden goed voor zes tot acht maanden, volgens de Purdue University Tuinbouw website.

Share This Post