Index / Reizen / Hoe om te reizen met een paspoort in Your Maiden Name

Share This Post

Reizen

Hoe om te reizen met een paspoort in Your Maiden Name

Een paspoort, afgegeven door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken stelt u in staat om naar het buitenland te reizen als een Amerikaanse burger. Het is mogelijk om uw meisjesnaam te gebruiken op uw paspoort als dat je wettelijke naam. Als

AdvertisementEen paspoort, afgegeven door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken stelt u in staat om naar het buitenland te reizen als een Amerikaanse burger. Het is mogelijk om uw meisjesnaam te gebruiken op uw paspoort als dat je wettelijke naam. Als de status van uw huwelijk verandert als gevolg van echtscheiding of overlijden, kan het ministerie van Buitenlandse Zaken je school een nieuw paspoort in uw meisjesnaam. Voordat u kunt toepassen, echter, uw naam moet juridisch veranderd door de rechter.

Wat je nodig hebt

geldig paspoort van de VS

legale documenten

paspoort aanvraagformulier

paspoort foto

jaarlijkse heffing (indien van toepassing)

Ga naar het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken website om de juiste aanvraagformulier verkrijgen. Het kan worden gedrukt en met de hand ingevuld of online ingevuld en vervolgens afgedrukt. U kunt ook een vorm krijgen en een ingevuld aanvraagformulier in te dienen bij een regionaal paspoort agentschap. U kunt een lijst op het State Department website.

Compleet US Department of State vormen DS-5504 (Aanvraag voor Paspoort van de VS: Naam wijzigen, Gegevens Correctie en Limited Paspoort Book Replacement) als u uw paspoort voor een jaar of minder hebben gehad. Als het paspoort is meer dan een jaar oud, volledige vorm DS-82 (Aanvraag voor een Amerikaans paspoort door Mail). Wees er zeker van te ondertekenen en dateren de toepassing of het zal worden afgewezen.

Het verkrijgen van uw originele huwelijksakte of een gewaarmerkt afschrift. Een originele echtscheiding of een gewaarmerkt afschrift is ook vereist. Als u niet beschikt over een echtscheiding, kan een rechtszaak beschikking waarbij een verzoek tot naamswijziging worden gebruikt.

Heeft u een nieuwe kleur pasfoto genomen indien de huidige foto is meer dan 90 dagen oud. U zult één foto nodig of u het formulier DS-5504 te gebruiken of het formulier DS-82.

Mail uw huidige paspoort met het aanvraagformulier, documentatie en een kleur pasfoto naar het vermeld op het aanvraagformulier adres. Als u het indienen van het formulier DS-82, moet u beschikken over een jaarlijkse heffing.

Hints

Bewaar een kopie van uw aanvraag en de documentatie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt u mailen de aanvraag en documenten in veilige verpakking. Daarnaast adviseert het gebruik van een verzendmethode die kan worden opgespoord en stelt u in staat om te bevestigen dat het pakket is ontvangen.

Laat 4-6 weken de tijd om een ​​nieuw paspoort te ontvangen.

Share This Post