Index / Onderwijs / Hoe om te leren lezen Maps

Share This Post

Onderwijs

Hoe om te leren lezen Maps

Om overal te reizen, moeten we kaarten lezen. Het moeilijkste deel van kaartlezen is het vouwen van de kaart na gebruik, dus wees niet bang als je niet weet hoe je de kaart te lezen. Het is gemakkelijk te leren en maakt het reizen veel gemakkelijker

Advertisement

Om overal te reizen, moeten we kaarten lezen. Het moeilijkste deel van kaartlezen is het vouwen van de kaart na gebruik, dus wees niet bang als je niet weet hoe je de kaart te lezen. Het is gemakkelijk te leren en maakt het reizen veel gemakkelijker en leuker. En je meestal komen op uw locatie gemakkelijker en sneller dan wanneer je gewoon een steek in de richting waarin u wilt gaan. Hier is hoe om een ​​kaart te lezen.

Wat je nodig hebt

Kaarten

Weten waar je bent. Kaarten zijn altijd zo georiënteerd als je de kaart aan de bovenkant van de kaart is het noorden, de rechterkant is het oosten te openen, de bodem is zuiden en de linkerkant is west. Wetende dat maakt het lezen van een kaart een stuk makkelijker. Je moet in staat zijn om erachter te komen waar je bent. Als u woont in New Orleans, Louisiana, en zijn met behulp van een plattegrond van de stad, moet u de straat waar u live op en de geschatte blok te vinden. Van daaruit kunt u de bochten die je moet maken en straten waar te reizen naar waar je naartoe gaat om te krijgen. Grote straten, boulevards of Interstates zijn duidelijk aangegeven met behulp van verschillende kleuren en maten van de lijnen. Om erachter te komen welke zijn dat je een legende te vinden aan de onderkant van de kaart, meestal in inzet. Vind de kleur en de grootte van elke lijn en je zult zien wat voor soort weg het is.

Weet waar je naartoe gaat. Je moet kennis hebben van de geografie om te lezen van een kaart hebben. Als je in New Orleans, Louisiana en willen rijden naar Denver, Colorado, moet u weten dat Colorado is ten noorden en ten westen van Louisiana. Zodra u vinden Denver in Colorado, is het relatief eenvoudig om de snelwegen die u nodig hebt om verder te rijden naar Denver te krijgen vinden. Vergeet niet, autowegen zijn duidelijk gemarkeerd met zware dubbele lijnen op een kaart. Elke interstate snelweg zal een aantal op het hebben, te beginnen met het meest zuidelijke één, I-10, de hele weg naar de meest noordelijke, Interstate 90, dat door middel van Montana gaat. Alle oost / west autowegen hebben zelfs nummers en alle noord / zuid autowegen hebben oneven nummers, te beginnen met het laagste nummer, I-5 aan de westkust en gaan tot aan de I-95 aan de oostkust.

Verschillende kleuren geven verschillende terreinen op een kaart. Green vertelt ons meestal het gebied is een bos, waarschijnlijk een National Forest of bergen als de Rockies. Blue geeft water. The Great Salt Lake in Utah is blauw net als de vijf Grote Meren in Michigan.

Staten zijn gemarkeerd uit op een nationale kaart. Als je kleine rechte, meestal rode lijnen, ze zijn staatsgrenzen. De Continental Divide van noord en zuid door de Rocky Mountains wordt gemarkeerd door een rode stippellijn.

Kijk voor steden. Steden zijn gemarkeerd met verschillende maten van het type. Hoe groter het type, hoe groter de stad. Kijk naar de legenda om te zien wat de bevolking is voor elk type grootte.

Dubbele lijnen vertellen ons een weg is niet een interstatelijk maar is een verdeelde snelweg. Een verdeelde snelweg heeft meestal toegang zonder in- en afritten. Het kan worden benaderd vanuit een dienst of ventweg op relatief korte tussenpozen. Het kan stoplichten op het hebben. De Interstate Highway zal nooit een stoplicht.

Vind afstanden tussen plaatsen op een kaart. Ergens, meestal aan de achterzijde van een kaart, kunt u een grafiek met plaatsnamen gaan over de bovenkant en dezelfde namen genoteerd langs de linkerflank te vinden. Pas op waar je bent met waar je naartoe gaat en leren hoe ver het is tussen beide steden. Dit kan helpen bij het plannen van uw rijden.

Hints

Kaarten zijn nuttige hulpmiddelen en kan ook leuk zijn om te lezen. Niet alleen kunnen ze je van de ene plaats naar de andere, maar bieden een geweldige manier om de geografie en de bezienswaardigheden langs uw reis te leren.

Share This Post