Index / Eten drinken / Hoe om te koken Steur op de Grill

Share This Post

Eten drinken

Hoe om te koken Steur op de Grill

Steuren zijn haai-achtige vis die teruggaat tot de prehistorie. Hun smaak en textuur is onderscheidend. Het is een milde vis met een smaak best te omschrijven als die doet denken aan gevogelte, zwaardvis of varkensvlees, en de textuur is dicht en ste

AdvertisementSteuren zijn haai-achtige vis die teruggaat tot de prehistorie. Hun smaak en textuur is onderscheidend. Het is een milde vis met een smaak best te omschrijven als die doet denken aan gevogelte, zwaardvis of varkensvlees, en de textuur is dicht en stevig. Zoals bij veel voedingsmiddelen, kan steur vlees droog en onsmakelijk uit als gaar. Veel koks zijn bang voor de handeling van het grillen van vis; niet achten jezelf niet in staat om deze te beheersen. Met de juiste technieken, is het gemakkelijk om grill heerlijke steur met een knapperige, smaakvolle korst en sappig, licht rokerig vlees.

Wat je nodig hebt

Steur filets, ongeveer 4-6 ounces per

Sharp schilmesje

Marinade

Ovenschaal of andere brede, ondiepe schaal

Plasticfolie

Hittebestendig borstel

Kook olie

Dubbelzijdig spatel barbecue gereedschap of twee stevige metalen spatels met lange hengsels

Let op eventuele roodachtige vet dat aanwezig is op de steur filets is, omdat dit gebied heeft een sterke visachtige smaak die niet aantrekkelijk voor de meeste mensen. Gebruik een scherp mesje om weg te trimmen deze gebieden, waardoor er zo veel vlees als mogelijk op de vis.

Leg de filets van de steur in een ovenschaal of andere brede, ondiepe schaal in een vlakke, gelijkmatige laag. Voeg genoeg marinade het bekleden van de buitenkant van filets, ongeveer 1/4 kop per filet; de steur hoeft niet volledig te worden ondergedompeld in marinade. Gebruik een winkel koopt marinade, of maak je eigen. Probeer olijfolie, zout, peper, knoflook, gedroogde kruiden en azijn of citroensap. Zet de vis een paar keer om de marinade goed te verdelen.

Dek de schaal af met plasticfolie. Plaats het in de koelkast en laat de steur aan één of twee uur marineren.

Bereid de grill voor directe grillen. Wacht tot verlichte kolen warm te krijgen en beginnen om meer dan as, of zet een gas grill tot medium-hoog vuur. Gebruik een hittebestendige borstel om zorgvuldig te poetsen wat koken olie op grondig te reinigen grill roosters.

Verwijder de steur uit de marinade. Leg de visfilets op de hete grill rooster. Gril de vis voor ongeveer drie of vier minuten, ongestoord.

Flip wanneer de vis begint weer wit is en lijken stevig aan de zijde die op de grill. Bestrijk de bovenkant van de vis met een beetje olie. Schuif de bodem van een tweezijdige spatel barbecue gereedschap, of een stevige spatel onder de vis. Houd de barbecue gereedschap stevig, zodat het de vis is aangrijpend aan beide zijden, of plaats een andere spatel stevig op de top van de vis als u gebruik maakt spatels. Voorzichtig zet de vis over op de grill en laat los.

Bak nog drie tot vier minuten tot een inwendige temperatuur van 145 graden Celsius bereikt. Controleer op gaarheid door het verwijderen van een haas en het testen met een vork. Als de vis makkelijk en ziet er wit helemaal door, is het gedaan. Dien meteen op.

Hints

Serveer steur gegrilde met gegrilde asperges en wilde rijst pilaf.

Wilde witte steuren uit Oregon en Washington zijn nog steeds geoogst en enigszins overvloedig. Echter, de meeste andere soorten zijn overbevist, ernstig bedreigde of bijna uitgestorven. Gekweekte Witte Steur zijn het makkelijkst te vinden en meest duurzame variant.

Share This Post