Index / Gezondheid / Hoe om te herstellen na een Pacemaker

Share This Post

Gezondheid

Hoe om te herstellen na een Pacemaker

Het maakt niet uit wat voor soort pacemaker (of defibrillator wat dat betreft) je hebt nu geïmplanteerd, de follow-up zorg is hetzelfde als wat herstellen van een operatie en het onderhoud van uw nieuwe apparaat. Er zijn beperkingen, en er zijn ook o

Advertisement

Het maakt niet uit wat voor soort pacemaker (of defibrillator wat dat betreft) je hebt nu geïmplanteerd, de follow-up zorg is hetzelfde als wat herstellen van een operatie en het onderhoud van uw nieuwe apparaat. Er zijn beperkingen, en er zijn ook overwegingen die u moet volgen. De eerste twee weken na de implantatie is een kritieke tijd om het rustig aan te doen en uw mobiliteit te beperken, vooral aan de kant van uw lichaam het apparaat is geïmplanteerd. Het handhaven van een strikte houding tijdens het herstel zal helpen krijg je terug aan het genieten van veel sneller uw favoriete activiteiten.

Wat je nodig hebt

Non-stick wondverband pads

Hoofdkussen

Assistentie bij het tillen

Voorgeschreven medicatie gegeven in het ziekenhuis

ontlading instructies

Follow-up afspraak

Stap 1

Leg uw arm op de zijkant van het apparaat werd geïmplanteerd. Als je arm is pijnlijk, vooral rond uw sleutelbeen, het rusten op een kussen in een positie van comfort.

Stap 2

Beweging van je arm op de geïmplanteerde zijde moet worden beperkt. Steek uw arm boven schouderhoogte. De leidingen in het hart die zijn verbonden met de pacemaker niet goed verankerd in het hartweefsel in de eerste 2 weken. Het opheffen van uw arm kan de leads te trekken, en dan is het noodzakelijk een operatie om ze weer in te voeren.

Stap 3

Rijden is uit den boze. De routine plaatsing van de pacemaker is aan de linkerkant. De autogordel in de meeste voertuigen zullen je schouder slaan over de pacemaker. Een ongeval kan schade aan het toestel in de eerste paar weken, vooral omdat de incisie vers is gestikt. Ook het gebruik van het stuurwiel kan de pacemaker draden te bewegen, en, opnieuw, zal het nog chirurgie duren om opnieuw te verankeren.

stap 4

Stop met elke activiteit die vraagt ​​om of laat een vegende beweging van je arm. Dit betekent dat er geen stofzuigen, golfen, of een andere stevige heen-en-weer beweging van het uiteinde het dichtst bij het implantaat. Het is hetzelfde voor het heffen van objecten. Als het item dat u van plan tillen zwaarder is dan een kruik melk, iemand anders nodig om het te doen voor je.

stap 5

Neem alle medicatie die wordt voorgeschreven aan u in het ziekenhuis. Een van de pillen die je zal worden voorgeschreven is een antibioticum. Het is belangrijk om het gehele verloop van de medicatie in te nemen. De pacemaker leads reizen direct in je hart, en je hebt een open wond op de plaats van inbrengen. Deze twee factoren kunnen dodelijk zonder antibiotica.

stap 6

Houd de wond schoon en droog. Er kunnen afscheiding uit de incisie, een kleine hoeveelheid vloeistof gebruikelijk. Veel sijpelen en / of stinkende afscheiding niet. Verander kleefpads als nodig is, of als er veel vocht, zoals zweet, verzamelt zich in de non-stick pad.

stap 7

Follow-up met uw apparaat kliniek en / of cardioloog in twee tot drie weken. Aanpassingen bij uw apparaat nodig zal zijn en zal plaatsvinden tijdens de eerste follow-up bezoek. Bij de implantatie wordt de uitgang van de pacemaker draaide meer dan nodig. De reden hiervoor is om het hartweefsel te rond de draden wennen aan het vreemde voorwerp. Als je niet follow-up met de arts of het apparaat kliniek, zal de pacemaker batterij goed voordat het zou moeten afbreken.

stap 8

Vraag het apparaat kliniek wanneer u over-the-telefoon pacemaker testen zal beginnen. Deze tests worden uitgevoerd ongeveer een keer per maand, en de technicus het doen van de testen zal levensduur van de batterij van het apparaat te controleren via de telefoon. Zorg ervoor dat je alle afspraken te houden of herschikken als u niet thuis kan zijn.

Hints

Zorg ervoor dat je weet wat fabrikant en het model van de pacemaker werd ingeplant.

Er is een duidelijk verschil tussen een pacemaker en een defibrillator. Als je niet weet welke je hebt, vraag het apparaat kliniek om uw grafiek te controleren.

Resister uw apparaat, net als elk ander elektronisch aankoop in het geval er recalls of dienst zorgen over uw apparaat.

Als u niet beschikt over een kaart ontvangen met de serienummers van het apparaat binnen de eerste maand na de implantatie, bel de dokter en vertel het personeel u een ID-kaart uit het apparaat bedrijf nodig hebben.

Als u een pacemaker patiënt dat een apparaat ontvangen als gevolg van bradycardie (trage hartslag) of omdat u werden gediagnosticeerd met een tweede of derde graad hartblok, ga dan naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp als de symptomen terugkeren die zijn hetzelfde als voordat u de ontvangen implantaat. Dit kan betekenen dat u een verdreven lood, en het zou een ernstige medische noodsituatie.

Share This Post