Index / Tuin / Hoe om te groeien en zorg voor Ingemaakte Citroenbomen

Share This Post

Tuin

Hoe om te groeien en zorg voor Ingemaakte Citroenbomen

Omdat citroenbomen (Citrus limon) bescherming tegen vorst, op vele gebieden, vereisen groeien ze in potten is de enige optie. Citroenen groeien buiten het hele jaar door in het Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en

Advertisement

Omdat citroenbomen (Citrus limon) bescherming tegen vorst, op vele gebieden, vereisen groeien ze in potten is de enige optie. Citroenen groeien buiten het hele jaar door in het Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 11.

Citroenbomen in potten geplant zelden dezelfde grootte bereikt als ze zouden in de grond. De grootte van de pot bepaalt uiteindelijk hoe groot uw citroen zal groeien. Dwerg rassen zijn een slimme keuze voor potten, omdat zij over het algemeen blijven tot 6 voet lang.

Het planten van Uw Lemon Tree

Selecteer een container de volgende pot groter dan die de boom kwam. Bijvoorbeeld, een structuur in een 12-inch diameter pot moet worden getransplanteerd in een 14-inch pot. Potten die te groot make beheersen van vocht zijn moeilijker en kunnen wortelrot uitnodigen. Wat container die u gebruikt, zorg ervoor dat het heeft drainage gaten in de bodem.

Tip

  • Een plant stand met wieltjes kan het gemakkelijker maken om uw citroenboom bewegen.

De potgrond u gebruik maken van licht en goed drainage moet zijn, zonder enige toegevoegde meststof. Een commerciële cactus of citrus mix werkt goed.

Wat je nodig hebt

Container Handschoenen potgrond Soil scoop

Stap 1

Voeg wat potgrond aan de container, terwijl het verlaten van de ruimte voor de kluit van de citroenboom. De pot moet voldoende grond zodat wanneer de kluit van de boom wordt geplant, zal het op dezelfde hoogte als in de kinderkamer container.

Stap 2

Tik op de zijkanten van de container om het los te maken uit de kluit. Schuif de kluit door het leggen van de container op zijn kant en langzaam en voorzichtig te trekken van de plant door de kofferbak.

Stap 3

Met je vingers voorzichtig wiebelen los eventuele wortels die verstrengeld rond de kluit zijn geworden.

stap 4

Plaats de boom, centreren de stam, in de container boven de bodem. Toevoegen of verwijderen bodem als nodig zodat de boom op hetzelfde niveau in de nieuwe pot als in de originele verpakking.

stap 5

Vul rond de kluit met de potgrond. De toppen van de wortels moet net onder het grondoppervlak. Bedek de stam met grond of begraven dieper dan het al was.

stap 6

Aanstampen van de bodem naar beneden in de container stevig met je handen.

stap 7

Water de container grondig, totdat het water loopt vrij van de bodem.

Het handhaven van een Potted Lemon Tree

Plaats uw citroenboom in een beschutte gebied dat ten minste zes uur zon ontvangt. In de meeste klimaten, een zuidelijke belichting zorgt de warmte van een container geteelde citroenboom vereist. In de hete zomer klimaten, plaatst het waar het enige schaduw in de middag krijgt.

Citroenbomen, net als alle andere citrusvruchten, hou van stikstof. Voed uw boom tijdens het groeiseizoen met behulp van een organische meststof geformuleerd voor citrusbomen. Als een algemene richtlijn, gebruik 3 eetlepels 7-3-3 meststof voor elke 8 inch diameter pot per maand, te beginnen in februari. Volg altijd de instructies van de labels '. Water de plant na het aanbrengen van de meststof.

Citroenbomen vereisen diepe en zeldzaam drenken. Hoe vaak afhankelijk van het weer, wind en andere factoren, zoals het grondmengsel gebruikt en het soort pot wordt geplant. In het algemeen zijn water of twee keer per week, verzadigen van de bodem tot het water loopt uit de bodem van de pot. De bovenkant van de bodem kan drogen tussen water zijn.

Een verwelkte boom die herstelt na het gieten signalen van een gebrek aan vocht. Tijdens het bijzonder warme of winderige omstandigheden kan uw citroenboom meer water nodig hebben, en minder wanneer het weer cool of regenachtig. Bij warm weer, controleer de bodem dagelijks.

Wanneer boomwortels begint te groeien door afvoergaten de potten, is het tijd om verpotten naar een grotere pot.

Bescherming tegen vorst

Ernstige schade of dood door bevriezing te voorkomen, moet citroenen worden beschermd tegen temperaturen 32 graden Fahrenheit en lager. Potplanten zelfs gevoeliger voor extreme temperaturen dan die in de grond geplant. In de koude winter klimaten, het verplaatsen van de pot in een lichtpuntje binnen één oplossing.

Als uw boom blijft buiten wanneer verwacht een vorst of bevriezen, oogsten elke rijpe citroenen en de boom waterput. Vochtige grond houdt meer warmte dan droge grond. Verplaats de pot aan een beschermd gebied, zoals een overdekte patio of veranda naast het huis.

de boom met jute, lakens, dekens of vorst dekt te dekken. Gebruik geen plastic, omdat het de boom kunnen beschadigen. Verwijder de bekleding tijdens de dag wanneer de temperatuur boven het vriespunt en vervang deze over de boom voor zonsondergang. Frost heeft betrekking op, gemaakt van ademende stof, zijn de uitzondering, en kunnen aan de boom worden gelaten de hele dag voor meerdere dagen tegelijk. Afhankelijk van het gewicht, kunnen zij 4-8 F vorstbescherming.

Lemon Tree Ziekten

Mieren rond uw citroenboom waarschijnlijk wijzen op een probleem met bladluizen. Als u deze plek, schaal insecten of mijten, gebruik zeepspiritus. Naar aanleiding van alle instructies op het etiket, mix 5 eetlepels met 1 liter water en giet het in een sproeier. Spuit de getroffen gebieden en de onderkant van de bladeren wekelijks als nodig is. Niet gebruiken tijdens winderige omstandigheden of wanneer de temperatuur hoger is dan 90 F. Draag lange mouwen, een lange broek, handschoenen en beschermende brillen bij het werken met insecticide zeep.

Waarschuwing

Voordat u een insecticide, lezen label aanwijzingen en waarschuwingen van het pakket. Gebruik altijd het product alleen zoals aangegeven en houd het uit de buurt van kinderen en huisdieren.

Share This Post