Index / Huis / Hoe om te gaan Van oude gietijzeren afvoerbuizen van PVC

Share This Post

Huis

Hoe om te gaan Van oude gietijzeren afvoerbuizen van PVC

Gietijzeren buizen is sterk, duurzaam en stil. Het is ook zwaar, moeilijk om mee te werken en duur. Voor de doe-het-zelf loodgieter, gaande van gietijzeren afvoerbuizen naar een kunststofbuis zoals polyvinylchloride of PVC, is bijna een gegeven bij h

AdvertisementGietijzeren buizen is sterk, duurzaam en stil. Het is ook zwaar, moeilijk om mee te werken en duur. Voor de doe-het-zelf loodgieter, gaande van gietijzeren afvoerbuizen naar een kunststofbuis zoals polyvinylchloride of PVC, is bijna een gegeven bij het verbouwen of het maken van reparaties. De omschakeling kan lastig zijn, afhankelijk van waar en hoe u besluit om de overgang te maken, maar als je goed voor te bereiden is het de moeite waard, omdat PVC-buizen zijn eenvoudig te repareren. Na de wijziging wordt gemaakt, samen met PVC is gewoon een kwestie van knippen, lijmen en te monteren.

Wat je nodig hebt

  • Krijt of speksteen marker

    Soil buizensnijder

    Grof staalwol

    Versterkte flexibele koppeling

    schroevedraaier

Kies een locatie om de overgang van gietijzer om PVC te maken. Zorg ervoor dat de locatie over voldoende toegang tot werk, en dat u in staat om de juiste ondersteuning te bieden voor zowel de oude en nieuwe leidingen, evenals de flexibele koppeling zal zijn.

Verwijder alle stof of vuil uit het gebied rond de buis. Markeer de pijp op het geselecteerde overgangspunt met een krijtje of een speksteen marker. Draag werkhandschoenen en een veiligheidsbril.

Snijd de buis met behulp van een bodem pipe cutter, volgens de instructies van het mes fabrikant. Maak de eerste snede op de gemarkeerde lijn, knip dan de rest van de cast ijzeren pijp die u wilt verwijderen in hanteerbare secties voor eenvoudige bediening.

Reinig het einde van de gietijzeren leidingen op het overgangspunt met grof staalwol om losse stortingen die zou interfereren met de flexibele koppeling verzegeling te verwijderen.

Draai de schroef klemmen op de flexibele koppeling ver genoeg om de koppeling slippen op de gietijzeren leidingen. Controleer de binnenring van de koppeling raakt de lip van de buis.

Plaats de eerste stuk pvc-buis in het andere uiteinde van de koppeling. Zorg ervoor dat de buis helemaal ingestoken om het interieur ring. Draai de schroef klemt stevig rond beide delen van de pijp. Ga door het project vanaf dit punt met behulp van standaard PVC sanitair technieken.

Share This Post